Nagy sikerrel zajlik a „Nagyszüleink konyhája” program az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában. A foglalkozásokon óvodások és általános iskolások mellett még nyugdíjasok is részt vettek.
Vendégeink kipróbálhatták a kenyérlángos sütést sparhelton, a kisebbekkel sült krumplit és pattogatott kukoricát készítettünk. Amíg a régi konyhai eszközöket kézbe vették, és megbeszéltük melyik mire használható, mindenkinek jól esett a forró, erdei gyümölcsökből készült tea is. Nagy tetszést aratott a kukoricamorzsoló verseny, ahol egyebek mellett az is kiderült, hogy mi mindenre jó például egy kötény. A miskolci Martin-kertvárosi Arany János Általános Ökoiskola és Alapfokú Művészeti Iskola teljes létszámmal látogatott el az erdei iskolánkba. A „szabadtéri konyhai” programokon kívül az épületben is rendeztünk foglakozásokat. Az alsó tagozatosoknak „Famanó” mesélt az erdő állatairól, a felsősök pedig erdei állatokat mintázó jelmez készítésében fejleszthették kreativitásukat. A „Nagyszüleink konyhája” a felnőttek számára jóleső nosztalgikus program, a fiatalok pedig legalább néhány órára ízelítőt kapnak, hogy milyenek lehettek régen a téli esték – foglalta össze a tudnivalókat Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.