Programok az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskoláiban 2014. Február
Nagyszüleink konyhája és gazdasági udvara
Erdő ízei – teakészítés, mézek, lekvárok, bodzaital kóstolása.
Sütés-főzés sparhelton – hagyományos ételek készítése, kóstolása.
Krumplilángos sütés.
Puliszka főzés.
Kukorica pattogtatás.
Héjában sült krumpli készítés – várakozás közben régi mesék felolvasása.
Mézes sült alma készítés
Tésztagyúrás, csipetke készítés.
Receptíró verseny – Jeligés, a résztvevők szavaznak.
Feledésbe merült konyhai elnevezések – játékos vetélkedő.
Régi konyhai eszközök kiállítása – Megfoghatod, kipróbálhatod!
Kukoricamorzsoló verseny – Hány szem van a köténykében?
Csutkababa készítés.
A népművészet nyomában – egyszerű hímzések készítése.
Helyszín: Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola, Miskolc, Csanyik-völgy
Télutó
Állatfigurák készítése termésekből (havazás esetén hóból).
Vadgazdálkodás télen – a téli erdő állatainak ellátása.
„Nyomolvasó” – barangolás az erdei állatok csapásain.
Lábnyom talizmánok fából.
Téli „álom” az erdőben – tanuljunk túlélő-praktikákat az állatoktól, növényektől.
Helyszín: „Bagoly-vár” Erdészeti Erdei Iskola, Varbó-Fónagyság