2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » „SZINVA-PATAK ÁRVIZES SZAKASZAINAK RENDEZÉSE II. ÜTEM”

„SZINVA-PATAK ÁRVIZES SZAKASZAINAK RENDEZÉSE II. ÜTEM”

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Szinva-patak árvizes szakaszainak rendezése II. ütem” című projektjében a Köztársaság és a Blaha Lujza utcák közötti területen befejezte a Szinva patak mederrendezését. 2012 őszén kezdődtek meg a „Szinva-patak árvizes szakaszainak rendezése II. ütem” című projekt kivitelezési munkálatai.

A pályázat keretében 780 méter hosszan, a Köztársaság és a Blaha Lujza utcák között a Szinva patak medréből eltávolították a növényzetet, elszállították a mederben összegyűlt iszapot, környezetbarát burkolattal látták el a meder érintett szakaszainak oldalát és alját. A projekt során kijavították a 2010 nyarán lehullott hatalmas mennyiségű csapadék okozta károkat. Összességében, a befejezett munkák eredményeként megnövelték a meder vízszállító képességét, hogy lehetővé váljon egy hirtelen lezúduló csapadék mederben való elvezetése.

Az érintett utcákban ezzel csökkent az ár-, a bel-, és a helyi vízkár veszélyezettség, továbbá rendezett, tiszta városkép alakult ki az érintett városrészben.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult „Szinva-patak árvizes szakaszainak rendezése II. ütem” című projekt összköltsége 100 százalékos támogatás mellett 101.561.000 forint volt, a kivitelezést a miskolci székhelyű LASPED Kft. végezte.

A támogatás az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programjában valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp