November 29-én (péntek) 17.00 órától az Ongai Kulturális Egyesület „A jó pálinka titka, a pálinkahibák felismerése és javításuk” címmel pálinkabíráló tréninget tart, melyre bárki jelentkezhet.
A tréning célja, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők hasznosítható gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, illetve jobban megismerjék a pálinkaversenyek értékelésének menetét, értékrendjét, a zsűri elvárásait. A képzésen az elemzett pálinkaminták száma 18 körül alakul. A képzéshez a szervezők egy tál étel vacsorát biztosítanak (ez alkalommal tarhonyás hús + savanyúság + sütemény).
A tréning tervezett tematikája: őszi gyümölcsökből készült pálinkák/párlatok bírálata (18 minta).
Részvételi díj: 6000 Ft/fő/alkalom.
Jelentkezési határidő: 2013. november 27. (szerda) 20 óra
A képzésekre jelentkezni lehet és információ kérhető Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétől. E-mail cím: okeonga@upcmail.hu
További információ: www.okeonga.hu
A képzést most is Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, a tavalyi országos verseny versenyigazgatója, az ongai pálinkaversenyek zsűrijének elnöke vezeti.