2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Tűzifával is segít a kormány

Tűzifával is segít a kormány

A lakosság egy része, főleg a kistelepüléseken élők fával fűtenek. A vidéki rászorulókon segít a Belügyminisztérium szociális tűzifa pályázata. A program keretében 2 milliárd forintot osztottak szét, amelyből 342 millió forintot Borsod-Abaúj-Zemplén megye kapott.

Az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát a szociálisan rászorulóknak természetbeni juttatásként adhatják a téli fűtési időszakban.
Az 5000 lakosnál kisebb települések október 15-ig igényelhették a tűzifa-vásárlási támogatást, a miniszter pedig 30-án döntött a felosztásról. A szociális tűzifa pályázatra szánt pénz duplája a tavalyinak. Az állami támogatáshoz az önkormányzatoknak önrészt is biztosítaniuk kell. A településeken helyi rendeletben kell meghatározni, kik részesülhetnek támogatásban.

Ellenszolgáltatás nem kérhető a tűzifáért cserébe, vagyis ingyen kapják a rászorultak.
„Borsod-Abaúj-Zemplén megye 253 települése 342 millió forint támogatást nyert el a Belügyminisztérium pályázatán. Ebből az összegből a tiszaújvárosi térség 30 önkormányzata 58 millió forinttal részesül” – közölte a jó hírt dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A minisztériumban a legkisebbekről sem feledkeztek meg. A nem egészen két tucat lakosú Tornakápolna is a nyertesek közt van! Megyén belül a legnagyobb összeget a csereháti Szendrő nyerte, 7 millió forintot.

Tűzifa rászorulóknak

Bükkábrány Község Önkormányzata, a Belügyminisztérium által megítélt forrásból, az arra rászorulók részére téli tűzifát biztosít!
 A kérelmeket 2013. november 8-tól 2013. november 15-ig lehet benyújtani a hivatal titkárságán, – mondta Szalai Szabolcs polgármester. A Képviselő-testület a beérkezett kérelmeket az egy főre jutó jövedelem alapján fogja elbírálni. Az elbíráláshoz szükséges, jövedelemigazolásokat, a kérelem benyújtásával egy időben, ahhoz csatolni szíveskedjenek. A hiányosan benyújtott kérelmek elutasításra kerülnek.
Az elbírálásnál előnyt élvez az, aki a szociális szén támogatásban nem részesült!
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp