A velőből és marhapofából készült pörkölt nyerte a Hilltop első, hagyományőrző szándékkal megrendezett pörköltfőző versenyét Neszmélyen.
A Hilltop Borhotel & Étterem a múlt szombaton megrendezte az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A versenyre bárki nevezhetett, aki szereti a magyaros ízeket, a finom borokat, egyetlen kitétel volt csupán: a versenyzőknek az ételek elkészítéséhez bort is fel kellett használniuk. A családias hangulatú versenyen húsz csapat vett részt.
A zsűri tagjai Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere és Csatai Ferenc, mesterszakács, valamint Jakus József főkóstoló voltak, akik velős marhapofa pörköltet találták a legfinomabbnak. Ifj. Juhász István (Pityesz), a Dunaalmási Lovarda vezetőjének csapata egy karton Hilltop Irsai Olivért nyert az egyedi pörkölttel.
A csapat az étel elkészítési módját is elárulta: „A bográcsban zsíron hagymaágyat készítettünk, erre tettük a velős csontot, melyet köménnyel, mustármaggal, sóval, borssal ízesítve főztünk. Ezután következett az apróra vágott marhapofa, a paradicsommal és az apróra vágott zöldpaprika. Ezt lassú tűzön főztük tovább. A csontból kiütött velőt, a hússal együtt készre főztük.”