2024. 11. 1. péntek

Marianna
1 EUR 408 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » A velős marhapofa nyert a Hilltop dombon

A velős marhapofa nyert a Hilltop dombon

A velőből és marhapofából készült pörkölt nyerte a Hilltop első, hagyományőrző szándékkal megrendezett pörköltfőző versenyét Neszmélyen.

A Hilltop Borhotel & Étterem a múlt szombaton megrendezte az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A versenyre bárki nevezhetett, aki szereti a magyaros ízeket, a finom borokat, egyetlen kitétel volt csupán: a versenyzőknek az ételek elkészítéséhez bort is fel kellett használniuk. A családias hangulatú versenyen húsz csapat vett részt.
A zsűri tagjai Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere és Csatai Ferenc, mesterszakács, valamint Jakus József főkóstoló voltak, akik velős marhapofa pörköltet találták a legfinomabbnak. Ifj. Juhász István (Pityesz), a Dunaalmási Lovarda vezetőjének csapata egy karton Hilltop Irsai Olivért nyert az egyedi pörkölttel.
A csapat az étel elkészítési módját is elárulta: „A bográcsban zsíron hagymaágyat készítettünk, erre tettük a velős csontot, melyet köménnyel, mustármaggal, sóval, borssal ízesítve főztünk. Ezután következett az apróra vágott marhapofa, a paradicsommal és az apróra vágott zöldpaprika. Ezt lassú tűzön főztük tovább. A csontból kiütött velőt, a hússal együtt készre főztük.”


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp