2024. 11. 1. péntek

Marianna
1 EUR 408 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon

Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon

Hagyományőrző szándékkal 2013. október 19-én rendezi meg a Hilltop Borhotel & Étterem az Első  Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A szüreti mulatságra bárki nevezhet, aki szereti a magyaros ízeket és a finom borokat.

A Hilltop borászat évtizedek óta támogatja a hazai borkultúrát azzal, hogy rendszeresen részt vesz a hazai és nemzetközi gasztronómia neves eseményein és versenyein. A neszmélyi Melegeshegyen elhelyezkedő Hilltop Borhotel & Étterem most egy saját gasztronómiai sorozatot szeretne útjára indítani, amelynek a középpontjába idén az egyik legautentikusabb magyar étel, a pörkölt áll. Az október 19-én megrendezett versenyre bárki jelentkezhet, a pörkölt bármilyen alapanyagból készülhet (sertés, borjú, gomba, zúza, marha, kecske vagy vad), a szervezők csak annyi kitételt tettek, hogy a főzés során bort is kell használni. A Hilltop dombtetőn, az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyen a klasszikus szüreti hangulatot szeretnék feleleveníteni finom ételek, édes must és nagyszerű borok kíséretében! A szervezők olyan csapatok, közösségek, baráti társaságok jelentkezését várják, akik kedvet éreznek pörköltfőző tudásuk megmérettetéséhez! A zsűri tagjai Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere és Csatai Ferenc, mesterszakács, valamint Jakus József főkóstoló.  A versenyzőket reggel 9 órától várják a szervezők.
A szüreti pörköltfőző versenyhez és a jókedvhez a bort a Hilltop biztosítja, az erőteljes ízekhez fogyasztásra a szervezők a Hilltop Cabernet Sauvignon-t ajánlják. A Hilltop Borhotel & Étterem ezzel az eseménnyel is szeretné felhívni a figyelmet kiváló vörös boraira, amelyeket szintén saját termelésű szőlőből készítenek. Bár a Neszmélyi Borvidék adottságai kiválóak, mégis vannak olyan szőlőfajták, melyek más környezetet és talajt követelnek meg magunkat. Ilyen például Hilltop Cabernet Sauvignon is, amely többnyire a Bajához közeli, azaz Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszéken terem, hiszen ez a vidék remek adottságokkal rendelkezik a kékszőlők termesztéséhez. A Hilltop Borászat Zrt. tulajdonosai hisznek abban, hogy kiváló minőségű bort csak első osztályú szőlőből lehet készíteni, így a borászat a felhasznált szőlő 99 százalékát saját ültetvényein termeszti. Ezek a szőlő ültetvények Neszmély mellett Kocson, Bátaszéken és Kesztölcön találhatóak.
A szüreti mulatsággal a Hilltop szeretné bemutatni a szüret szórakoztató oldalát is. Idén egyébként elnyúló szüretre számít a borászat, az augusztus 12-én kezdődött munka október végén fejeződik be. A különböző ültetvényeken 5000 tonna szőlőt szüretelnek le, ebből körülbelül 4-5 millió palack bor fog készülni. Az idei év terméséből a meleg és napos nyárnak köszönhetően az irsai olivér, a rosé, a királyleányka, a sauvignon blanc és a sárgamuskotály emelkedik ki, ezekből készülhetnek majd a legkiválóbb borok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp