Egyben biztosak lehetünk, senki sem maradt éhen a XXX. Szüreti Napon Kisgyőrben, aki a gyönyörű környezetben lévő, hegyek ölelésében fekvő, településre látogatott.
Itt gulyással, kapros túróssal, ott isteni kecske pörkölttel /alább a recept/, amott sült malaccal várták, kínálták a vendéget. Közben persze igazi bükkaljai hegylevét is kóstolhatták az ide látogatók. Látogatóból, vendégből is volt bőven, hiszen a hagyományos lovasfelvonulásra, amelyet a kisbíró kikiáltott, s amely a borkúthoz vezetett először, sokan kíváncsiak voltak. Itt a polgármester – Kékedi László – kínálta, csapolta a kútból, a jóféle vörösbort. Nem különben volt érdekes az énekesek, táncosok, szittya harcosok produkciója amely a felvonulás után, a szabadtéri színpadon is folytatódott.
Felléptek itt a mezőgecseiek, a tardiak, s a vendéglátók is. Este az Agyagbanda zenekar koncertje után, táncház következett, majd szüreti bál, kivilágos- kivirradatig. A rendezvény fővédnöke Tállai András államtitkár volt, aki maga is ellátogatott a rendezvényre.
Aki ma nem jutott el Kisgyőrbe, az holnap is ellátogathat, mert a délelőtti ünnepi istentisztelet mellett, este a Peterke tetőn Mihály napi tűzgyújtás lesz.
A kecskepörkölt receptje: Végy egy egy esztendős kecskét, aprítsd föl. Közben jó sok hagymát piríts a kondérba üvegesre, majd tedd bele a húsokat. A titok a fűszerezésben van: paprika, paradicsom, só, bors, babérlevél és majoránna is ízesíti a gyönge, finom húst.
OBE-OL