Kellemes élő zene, kiváló bükki borok és miskolci mangalica finomságok. Ezt ígérte rendezvénysorozata megnyitóján a hangulatos főutcai kávéház az ünnep előestéjére.
Pethő Tamás tulajdonos azután elárulta, hogy korábban is szerveztek már egy-egy különleges termék köré ilyen hangulatos találkozót, de most elhatározta, hogy két hetente rendszeresen a helyi finomságokat tálalják, s mindezt mindig hozzájuk illő zenével fűszerezik majd.
Így kerültek most asztalra Nagy Béla borász, Pinot Blanc, Rosé, és Zweigelt borai, amelyeket 1,5 holdon termel a Mályi-Nyékládháza közötti hegyen. A mangalica finomságok pedig a Miskolc város által alapított Agrokultúra Kft. termékei voltak, és a Miskolczi Ínyenc kolbász, valamint a sült Miskolczi kakukkfüves vékony kolbász nagy sikert aratott.
Mindehhez fülbemászó jazz -muzsika szólt.
A mostani rendezvény fővédnöke Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő volt, aki köszöntőjében azt mondta, hogy bizony a nagy globalizmus közepette nem árt egy kis lokalizmus,s a forradalom ünnepének előestéjén ehhez nem is kell jobb hely mint egy helyi kávéház a baráti csevelyre.
OBE-OL