2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Programajánló » Programajánló » SZELÍD ÁLL-A-TOK? – Komolyan?

SZELÍD ÁLL-A-TOK? – Komolyan?

A Bányai Unplugged Band egy igazán különleges koncerttel várja a közönséget most szombaton, azaz november 24-én este 8 órától az MKK – Ifjúsági Házba.

Bányai Unplugged Band azaz a „Szelíd Áll-A-Tok?”, az Áll-A-Tok? nevű rock zenekar „háziasított”, akusztikus hangszerekkel. A zenekar három sebész- mellkas sebész frontemberből áll.  Dr. Almássy Sándor (billentyűs), Dr. Tóth Imre (gitáros), Dr. Gyáni Károly (énekes, hegedűs) személyében. Melléjük stabil társak kellettek, mivel ennyi sebész nincsen, így esett a választás hat profi zenészre: az egyedi hangú Bányai Krisztára, a jazz-tanszék ütős szakán végzett Orliczki Györgyre, Miskolc egyik legfoglalkoztatottabb „bőgősére” Fukk Attilára, Molnár István harsonásra és Erdő Zoltán trombitásra. Ők a miskolci, illetve országos rock-jazz élet kiválóságai. Így állt össze egy klasszikus hard-rock muzsikát játszó csapat. Ezen az estén az állatok megszelídülnek, és a rockzene főszerepét kis időre átveszi az akusztikus hangzás.
A jelenlegi felállás 2007. tavaszán mutatkozott be. Koncertjeik zeneileg három blokkból állnak. Az első részben a  klasszikus hard-rock nagy ágyúi elevenednek meg (AC-DC, Deep Purple, Chicago, Eric Clapton, Free, Jimmy Hendrix). A középső rész vidám kalandos túra, amely során maga a vidám sebészorvos láttatja velünk saját görbe szemüvegén át a tápcsatornát és annak különböző részleteit a kezdetektől egészen a VÉGéig.
A ráadásban és egyben a harmadik részben, megszólalnak Sting és Takács Tamás szerzemények egyaránt.
Katalin nap előestéjén a zenekar kiegészül a Reményi Vonósnégyessel, erősítve az akusztikus jelleget és a komoly zenével új színfoltot hozva a koncertre.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Nyelvek Európai Napja program
A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódóan több rendezvénynek ad otthont a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). Az intézmén…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp