A rendezvény ideje: 2012. 09. 15. szombat 06:00-2012.09.16.vasárnap 01:00
A rendezvény helye: Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont
Hajdúböszörmény Vásár tér 3. sz.
Célunk: Harmadik alkalommal hagyományt teremtő jelleggel kerül megrendezésre a „Bezermeni Vigasságok” gasztronómiai nap, melyet a város napjához és a mezővárosi múltunk emlékéhez kapcsolódva szervezünk meg.
A hagyományok ápolásában a gasztronómiai örökség megőrzése fontos feladat számunkra.
A rendezvény a gasztronómia sokszínűségét kívánja bemutatni a térségben élők és a turisták számára.
Versenyfelhívást írtunk ki profi, amatőr és tanuló szakács, pincér és cukrász kategóriában versenyzők részére.
Feladatuk a Hajdúság és környékére jellemző magyar őshonos állatok húsából készült népi ételek felkutatása, elkészítése és bemutatása a rendezvényre érkező látogatóknak.
Ezáltal kívánjuk a jövő nemzedékének átadni múltunk gasztronómiai emlékeit felidéző népi szokásait.
E napon keressük a „Hajdúság legjobb chefjét” és a „Legjobb fakanálforgató” chefcsatában megmérethetik tudásukat a profi és tanuló szakácsok.
Ételkészítési bemutatón a „Bezermeni ragut” készítik el Gajdán Antal és Gajdán Attila kétszeres magyar bajnok szakácsaink, mely egy Hajdúságra jellemző étel, valamint magyar tarka marhából készítenek többféle népi ételeket.
Dübbencs sütő versenyt, egyéb apró sütemény versenyt hirdettünk, sütemény, valamint pogácsasütő verseny is lesz.
.Programjaink között szerepelnek: ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, vers- és prózamondó verseny, gyermekrajz kiállítás, ételtotó, termék- és kisállat bemutató, gyermek labdarugó torna, ugráló vár, póni lovagoltatás, íjjász bemutató, borkóstoló és népi ételek kóstoltatása.
Kiállítást nyitunk a 2011-ben megrendezett II. Bezermeni Vigasságok képeiből, 2010-es Luxemburgi Culinary World Cup szakács-világbajnokságon készült fotókból, valamint régi konyhai terítőkből.
A Rendezvény főtámogatója:
Hajdúböszörmény Város Önkormányzata
.A Rendezvény fővédnöke:
Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chef.
A rendezvény szakmai szervezője:
A Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület és
Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chef
Email: gajdan_antalne@freemail.hu
Tel: 06-30-9-037-415
További információ, nevezési lap, jelentkezési lap: www.bezermenivigassagok.hu