2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Kék-Hírek » Hét embert vett őrizetbe a rendőrség a hét végén történt élet elleni bűncselekményekkel összefüggésben

Hét embert vett őrizetbe a rendőrség a hét végén történt élet elleni bűncselekményekkel összefüggésben

Hét embert vett őrizetbe a rendőrség a hét végén Berzéken és Hejőszalontán történt élet elleni bűncselekményekkel összefüggésben. Öt főt emberöléssel, további kettőt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdasággal és magánlaksértéssel, valamint rongálással gyanúsítanak a nyomozó hatóságok. Valamennyiük esetében kezdeményezik az előzetes letartóztatás bírósági elrendelését.

Mint ismeretes április 07-én koraeste Berzéken két család korábbi nézeteltérése fajult el, az egyik család felfegyverkezve bement a másik lakásába, ahol az épület nyílászáróit, berendezési tárgyait megrongálták. A verekedés során a támadók egyikét, egy 21 éves fiatalembert megszúrtak. A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az említett esetet közvetlenül megelőzően a támadók közül ketten bementek a helyi italboltba, ahol összeszólalkoztak egy helyi, 46 éves férfival. Kis időre távoztak, majd nemsokára többen, botokkal visszatérve, olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés, valamint életveszélyt okozó testi sértés, a Miskolci Rendőrkapitányság pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság, magánlaksértés és rongálás miatt indított büntetőeljárást. Az emberölési ügyben jelenleg négyen, míg a felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt további ketten vannak bűnügyi őrizetben. Valamennyiük esetében a nyomozóhatóságok előterjesztéssel élnek az előzetes letartóztatás bírósági elrendelése iránt.

Hejőszalontán ugyancsak szombat este ittas emberek keveredtek utcai szóváltásba, s eközben egy 44 éves bőcsi férfi megszúrt két embert. Egyiküket, egy 19 éves helyi lakost a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, de ott belehalt sérüléseibe. A másik sértett, egy 39 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a bőcsi férfit több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárásban őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…
NAV: Karóra ponyvázva
Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzü…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp