A Miskolci Kocsonyafesztivál keretében február 24-én, pénteken 19 órakor a Hősök terén található Bálaszínházban Cserna-Szabó András gasztroirodalmár, író lesz a vendégünk egy kedélyes beszélgetés erejéig.
Újházi Ede, Rézi néni, Gundel, Móráné, A Czifray, Magyar Elek… Hosszan sorolhatnánk még, emblematikus alakok, a gasztronómia állócsillagai. Cserna-Szabó András és Fehér Béla Ede a levesben c. könyvéből nem hiányozhattak, mint ahogy ott van a miskolci kocsonya is. A kocsonya, „a tél remekműve”, ami, mint Cserna állítja: „világpolgár”! Pickledpig’s feet; pihti; Verne, Dumas, Zola regényeiből visszaköszönő különlegesség. Örömmel láttam, hogy a könyv vonatkozó részében a miskolci Kispipa vendéglő konyhájának régi-régi fotója látható: telt arcú konyhalányok malackákkal az ölben.
Ha eljönnek, s meghallgatják Fandl Ferenc felolvasásában a könyv kocsonyáról szóló fejezetét, valamint a felolvasást fel- és levezető beszélgetést, sok más titokra is fény derül, kedvünkre anekdotázunk, adomázunk irodalom és gasztronómia nevezetes találkozási pontjairól.