2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » 100 milliós tananyagfejlesztés a Miskolci Egyetemen

100 milliós tananyagfejlesztés a Miskolci Egyetemen

Az üzleti és a közigazgatási szféra egy-egy, napjainkban meghatározó területén bővítik az ismereteket a mintegy 100 milliós projekt keretében a Miskolci Egyetem három kara számára készült digitalizált tananyagok. A „Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” című TÁMOP-4.1.2-08/1/A/2009-0049 azonosító számú projekt záró konferenciáját november 23-án, szerdán délelőtt tartják az egyetemen.
A Miskolci Egyetem kiemelt céljai között szerepel a képzés megújítása, a Bologna-rendszerű képzés korszerű tananyagokkal való ellátása, valamint új tartalmi és formai megoldások keresése a sikeres képzés érdekében.

A fenti célok megvalósításához járult hozzá a „Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” című TÁMOP-4.1.2-08/1/A/2009-0049 azonosító számú projekt is, melynek keretében 32 moduláris, többféle képzésben felhasználható digitalizált tananyag készült el. A tananyagok elsősorban az informatikai tudást növelik, mégpedig sajátos módon.  A projekt specialitása, hogy az üzleti és a közigazgatási szféra egy-egy, napjainkban meghatározó területén bővíti az ismereteket. Az üzleti szférán belül a projekt a virtuális vállalatok versenyképességének javítását célozta meg információs és kommunikáció technológiai, innovációs, fenntarthatósági és a hálózatosodásra vonatkozó ismeretek fejlesztése révén. A közigazgatás területén a cél a hatékonyság, a gyorsaság és a rugalmasság fokozása volt az e-kormányzatra vonatkozó tananyagok kidolgozásával és oktatásával. A fenti területek fejlesztése elképzelhetetlen az információs és kommunikációs megoldások területén létrehozott hatékony módszerek, technikák alkalmazása nélkül, erre a területre fókuszáltak tananyag további moduljai.

Az elkészült tananyagok a Miskolci Egyetem három kara, a Gazdaságtudományi, az Állam- és Jogtudományi, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar szerves együttműködésével valósultak meg.  A tananyagok a jövő szakembereinek nemcsak információs és kommunikációs kompetenciáit, hanem szakmai nyelvtudását is elősegítik. A moduláris tananyagokat, melyből 11 angol nyelven is elkészült, eddig több mint 7000 hallgató alkalmazta a Miskolci Egyetemen.

A tananyagok digitalizálását a Nemzeti Tankönyvkiadó szakemberei végezték, akiknek ezen a téren szerzett tapasztalata garantálta a minőségi munkát. A tananyagok letölthetők a http://miskolc.infotec.hu/ címről és a Miskolci Egyetem érintett karainak és intézeteinek honlapjáról. A jövőben is ingyenesen elérhetők lesznek a www.tankonyvtar.hu webcímen, így nemcsak Egyetemünk hallgatói ismerhetik meg és alkalmazhatják, hanem más, a téma iránt érdeklődő hazai és külföldi egyetemi hallgatók, oktatók és gyakorló szakemberek is. Ily módon a tananyagok nem egyszerűen az információs és kommunikációs ismereteket növelik, hanem hozzájárulnak tudásalapú információs társadalom és kultúra fejlesztéséhez is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt összköltsége 99 315 711 forint volt, ebből mintegy 80 % volt az Európai Uniós támogatás.

Projektadatok:
Főkedvezményezett: Miskolci Egyetem
Kedvezményezett: Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
Projekt összköltsége: 99 315 711 forint
Támogatás összege: 79 319 084 forint
Saját forrás összege: 19 996 627 forint
Projekt kezdete: 2010. 02. 01. forint
Projekt vége: 2011. 11. 30. forint
Projektvezető: Dr. Szegedi Krisztina egyetemi docens

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp