2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Közélet » Köztünk szólva » Három illegális szemétlerakó Lyukóban

Három illegális szemétlerakó Lyukóban

Beszámoló a 2011-11-15.-én Lyukó Rigó utcában történő ellenőrzésről:

Az hatósági ellenőrzésen ügyféli jogállás keretében vettünk részt. Az ellenőrzést a Miskolc Lyukó városrészben a Rigó utcában rendelte el Miskolc Jegyzője a Kormányhivatal kötelezésére.

1./ Az ellenőrzésen újra megállapítást nyert, hogy a lakcímkártya – azt csak lakás vagy lakrész esetében lehet kiadni – teljesen törvénytelenül lett nagyon sok esetben kiadva.

2./ Az AVE az utcában 5 lakost tart nyílván, aki szemétszállítási szerződéssel rendelkezik.
Az egyik szemétszállítással rendelkezőnek ilyen udvara van:
Megjegyzés: Az AVE úgy tudja, biztosítja a szemétszállítási kötelező közszolgáltatást ebben az utcában, hogy ki kell a hulladéktároló edényt húzni az utca végéig, ami kb. 200m.

3./ Az ilyen udvarral rendelkezők esetében is folyósításra kerül a segély, hiába rendelkezik a tiszta udvar rendes ház rendelet, úgy, hogy az ilyen helyről meg kell vonni a segélyt.
Valószínűleg azért történhet meg a hűtlen kezelés, mivel a jegyző nem értesíti saját magát, (Környezetvédelmi O. a Szociális Osztályt.) hogy az ott lakók a rendeletben történő előírásokat nem tartják be.

4./ Az összes ellenőrzött területen a folyékony hulladék elhelyezése nem felelt meg a helyi rendelet előírásainak. – szigetelt szennyvíztároló hiánya –  /melléklet: Lyukó.2011.11.15.3 kép/ Ezáltal valósul meg egész Miskolc területén a vízbázis védelmi válsághelyzet.

5./ Ebben az utcában „csak” 3 illegális hulladéklerakót találtunk,  mely kimeríti a környezeti katasztrófa fogalmát.

Képek megtekinthetőek: http://www.eszakhirnok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=12164:ezaltal-valosul-meg-egesz-miskolc-terueleten-a-vizbazis-vedelmi-valsaghelyzet&catid=1:miskolc&Itemid=3

Szemes István
elnök
Települések Megmaradásáért Egyesület
Miskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

A Rotary Ifjú Zseni idei nyertesei
Augusztusban fölszállt a fehér füst…, a sok-sok pályázó közül megtaláltuk azt a három tehetséges fiatalt, akik ebben az évben megnyerték pályázatunkat…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp