2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Közélet » Köztünk szólva » A Jobbik kérdésére kiderült: Benét is meggyanúsították a 2006 őszi erőszak miatt

A Jobbik kérdésére kiderült: Benét is meggyanúsították a 2006 őszi erőszak miatt

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és a 2006 őszi elkövetett rendőrterror ötödik évfordulójának apropóján azonnali kérdést intézett a legfőbb ügyészhez arról, hogy milyen eljárások folynak az elkövetők megbüntetése érdekében és eltávolították-e a megtorlásokban dicstelen szerepet játszott ügyészeket. A politikus hiányolta az elkövetők felelősségre vonását.

Gaudi-Nagy kifejtette, sokat lendített az ügyön, hogy a Jobbik nyomására nyilvánosságra hozott Balsai jelentés „terrorcselekménynek” minősítette az elkövetett jogsértéseket. A honatya attól tart, az elkövetett bűncselekmények el fognak évülni, így a felelősök megúszhatják a büntetést. Emlékeztetett arra, hogy számos feljelentés született a felelősségre vonás érdekében. A honatya arról is érdeklődött, meddig maradhatnak még a testület tagjai azok az ügyészek, akik asszisztáltak a 2006 őszén „futószalagon” hozott ítéletek meghozatalához.

A Polt Pétert helyettesítő Varga Zs. András elmondta, hogy számos eljárás már folyamatban van a bűncselekményeket elkövető rendőrök ellen. Bejelentette, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány mellett Bene László volt országos rendőr-főkapitányának meggyanúsítására is sor került. Az esküjükhöz hűtlenül koncepciós jellegű eljárásokban is szerepet vállaló ügyészek kérdését Kádár János elhíresült kiszólását idézve ennyivel intézte el: „követtek el néhány hibát”. A tényekkel ellentétben kategorikusan tagadta, hogy az ügyészek részéről futószalagos indítványozás történt volna.

Mindez arra utal, hogy egyáltalán nem megnyugtató a 2006 őszi rendőrterror igazságtételének ügye, nincs garancia a már évek óta kívánatos és a Fidesz által a választási kampányban mantrázott felelősségre vonás érdekében. Emellett számos 2006 őszi károsult mai napig nem kapott kártérítést, illetve a semmisségi törvény elakadása miatt mai napig börtönben ül a 2006 őszi tüntetések egyik elítéltje. Egyértelmű, hogy a 2002-2010 között politikai okból elítéltek és meghurcoltak mentesítésére csak a közkegyelem lehet a megnyugtató megoldás.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

A Rotary Ifjú Zseni idei nyertesei
Augusztusban fölszállt a fehér füst…, a sok-sok pályázó közül megtaláltuk azt a három tehetséges fiatalt, akik ebben az évben megnyerték pályázatunkat…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp