2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Sport » Már második helyen a Jegesmedvék

Már második helyen a Jegesmedvék

A Miskolci Jegesmedvék már sokszor megtapasztalhatták, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Ezt azonban most teljesítették Újpesten, és felléptek a bajnoki táblázat második helyére.

A Macik nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, látszott, hogy hamar dűlőre akarják vinni a három pont kérdését. Több helyzetet is kihagytak, ám a 3. percben már örülhettek a csapatot Újpestre is elkísérő miskolci szurkolók. Dubek vezette a korongot keresztbe a kapu előtt, elfektette Szőkét, majd fölötte a hálóba lőtt (0-1). Bő fél perc elteltével – emberelőnyben – Jarabek bombája jött ki a hazai kapusról, a szemfüles Bonar pedig közelről a felső sarokba emelt (0-2). A 11. percben a semmiből szépített az Újpest. Az egyik miskolci védő elcsúszott, így a hazai támadók Gyenesre vezethették a korongot. A miskolci hálóőr két próbálkozást még védett, ám harmadszorra Gergely már a kapuba tuszkolta a korongot (1-2).

A második harmadban végig a Jegesmedvék uralták a játékot, az Újpestnek mindössze egy veszélyes lövése volt. A 3. percben kettős előnyben Bonar hozta helyzetbe a kapuvasnál settenkedő Rafajt, aki közelről nem hibázott (1-3). A 6. percben gyönyörű kombináció után növelte előnyét a vendégcsapat. Saluga passzolt Bonarhoz, az ő lövése kipattant, éppen Dubek elé, aki a felső sarokba emelt (1-4). A 16. percben ismét kettős előnyben lőtt gólt a Miskolc. A buli után Rafajhoz került a korong, aki kicselezte Szőkét és az üres kapuba lőtt (1-5). Ebben a harmadban az Újpest játékosai ritkán látható ámokfutást vittek véghez. Sorra vadászták le a miskolci játékosokat, Láda Péternek letört egy darab a fogából, Rafajnak kis híján eltörték a kezét, nem is tudta folytatni a játékot. Greg Lindqvist a harmad közepén összehívta a csapatot és rájuk parancsolt, hogy ne válaszoljanak a provokációkra, ne üssenek vissza a nyilvánvalóan alattomos durvaságok után se.

A harmadik harmadban két verekedés, négy végleges fegyelmi és egy gól érdemel említést. Ez utóbbit Szilágyi lőtte közelről (1-6).
A Jegesmedvék ezzel a győzelemmel felléptek a dobogó második fokára. Folytatás kedden este Miskolcon, a Steaua ellen.

Jegyzőkönyv
Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék
1-6 (1-2, 0-3, 0-1)
Újpesti Jégcsarnok 200 néző
V: Haszonits, Soós, Berger
Gól: Gergely ill. Dubek, Bonar,
Kiállítás: 59 perc (+ 10 perc fegyelmi Svasznek, + 20 perc végleges Gergely Zs, + 20 perc végleges Roczanov, + 20 perc végleges Szajbert) illetve 28 perc (+ 20 perc végleges Lindgren, + 20 perc végleges Popovics)
MJJSE: Gyenes – Popovics, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Budai K. (k). Edző: Greg Lindqvist.  
Újpesti TE: Szőke – Gergely, Pichler, Jankovics, Tolnai, Zalavári, Rusznyák, Dömötör, Gergely, Garbacz, Kukucska, Svasznek, Dorner, Roczanov, Szajbert, Sommer, Hajek (k). Edző: Ancsin János.

Greg Lindqvist: – Jól kezdtünk, de utána kaptunk egy balszerencsés gólt. Utána azonban uraltuk a mérkőzést, az egyéb történésekről nem akarok beszélni. Idegenben szereztünk 3 pontot, ez a legfontosabb.
Ancsin János: – Egy agresszív, jó mérkőzésből csinált botrányt a vezetőbíró. Örülök, hogy van olyan szabály, amely szerint háromnál kevesebb mezőnyjátékos nem lehet a jégen.

Vélemény a jég mellől:
A csapatokat az újpesti csarnokban fogadó hangulat meg sem közelítette a Miskolcon megszokott hevességet, ám a csapatok hamar parázzsá tették az összecsapást. A valamilyen pártrendezvény vagy egyéb demonstráció helyett a jégkorongmeccsre kilátogatók ugyanis a színvonalas játék mellett rengeteg szabálytalanságot, sőt durvaságot láthattak. A képzeletbeli gyógyszeres doboz elsősorban az újpestieknél gurult el, ám a játékvezető kétes ítéletei sem segítettek a feszültség csökkentésében. Összességében teljesen megérdemelten győzött a végig jobban játszó Jegesmedve-gárda.
DicsukD

Fotó: Stiber Judit

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp