2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Bronz Turul Harsányban

Bronz Turul Harsányban

Harsány  fennállásának 750 éves jubileuma kapcsán, a község főterén, az I. Világháborúban hősi halált halt harsányiak emlékére felállított emlékművet mostantól – október 22 – egy másfél méter magas turul szobor díszíti.

A jubileumi rendezvényen avatóbeszédet mondott Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára, országgyűlési képviselő. Ezt követően Ökumenikus istentisztelet keretében az emlékművet megáldotta dr. Mikolai Vince pápai prelátus, főesperes és Szűcs Endre lelkészi főjegyző, püspökhelyettes. Az ünnepséget zenés irodalmi műsor zárta. Az rendezvényen számos országos és megyei közéleti, egyházi, politikai személyiség vett részt.

Harsány Község lakossága az I. Világháborút követően közadakozásból emlékművet állított a háborúban elesett hősök emlékére. Az emlékművön található Turul szobrot az 1948-ban eltávolították. A rendszerváltozás után egyre erősödött a szobor visszaállításának igénye. Harsány Község Önkormányzata 2011-ben a település fennállásának 750 éves jubileuma a kapcsán kezdeményezte, hogy az I. világháborús emlékművet lakossági adakozásból helyreállíttatta.

A község egységét és közösségének erejét jelképező szobor avatása kiemelten nagy jelentőséggel bír településünk életében- mondta Szabó Gergely polgármester avató beszédében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp