2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Országos Könyvtári Napok rendezvényei a megyeiben

Országos Könyvtári Napok rendezvényei a megyeiben

„Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól!” – a mottója az október 3-tól október 9-ig tartó Országos Könyvtári Napok rendezvényeinek. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség által meghirdetett, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megszervezett programsorozathoz csatlakozott könyvtárunk is. Az ilyenkor szokásos rendezvények mindegyike arra is igyekszik felhívni a figyelmet: mit tesz, mit tehet a könyvtár a tanulásért. A programsorozat kiemelkedő eseménye az október 9-i könyves vasárnap, amikor rendkívüli nyitva tartással és számtalan érdekes programmal várjuk az érdeklődőket. Ezen a napon köszöntjük legidősebb és legfiatalabb olvasóinkat, és megkoronázzuk a gyerekek műveltségi vetélkedőjén legsikeresebben szereplőket, az Olvasók királyát és királynőjét is.

Nagy Bandó András író, költő, humorista, könyvkiadó – röviden: Bandó – az Országos Könyvtári Napok keretében október 3-án, hétfőn délután 5 órától a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban találkozik olvasóival. Vass Tibor József Attila-díjas költő köszöntője után Venyigéné Makrányi Margit könyvtárigazgató beszélget a vendéggel.

Jónás Tamás író, költő felolvasóestjére várják az érdeklődőket október 4-én, kedden délután 5 órára Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba. Az ózdi születésű Jónás Tamás 16 éves kora óta publikál, munkásságáért számtalan díjat, elismerést kapott. Versei, novellái mellett írt már drámát, dalszöveget, az ő irodalmi alkotása alapján készült a Jézus Csernelyben című film. A felolvasó est címe – annak ellenére, hogy a szerző saját bevallása szerint életének egyik legszomorúbb időszakát éppen itt töltötte – a Miskolci Gyermekváros.

Kollár László Londoni ébredés – A város, ahogyan még sosem láttad című kötetének bemutatója október 5-én, kedden délután 5 órakor kezdődik a szirmabesenyői könyvtárban. Az Ad Librum Kiadó gondozásában megjelent kötetben a szerző – jelenleg egyetemi hallgató – a saját történetét meséli el arról, hogy miként keresett munkát, próbált szerencsét Londonban. A kiadó ajánlása szerint a kötet elgondolkodtató tanmese a boldogulásról, avagy hazudj a túlélésért, dolgozz a megbecsülésért, és küzdj az álmaidért…”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp