2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » Ismét Vágtázik a Nemzet

Ismét Vágtázik a Nemzet

A szervezők személye, az egyes elemek lebonyolításának módja, vagy épp az időpont talán változott, ám a tény és a cél ugyanaz maradt, így hamarosan ismét megrendezik Budapesten az immár hagyományosnak tekinthető Nemzeti Vágtát.

A lovas múltjukról közismert Lázár-testvérek által szervezett rendezvénysorozat már jóval korábban, májusban megkezdődött az első előfutammal, ám az érdeklődés középpontjában álló fináléhoz csak most érkeztünk el, hisz az ezúttal ötnapos budapesti happening szeptember 14-18. lesz, az immár állandó otthont nyújtó 56-osok terén, illetve Hősök terén.

Ahogy már megszokhattuk, a különböző települések legjobbjainak viadalai mellett, láthatunk egy jótékonysági sztárfutamot is – reméljük, az idei indulatok meg sem közelítik a három évvel ezelőtti versenyen látottakat –, illetve a kilátogatók a magyar nemzeti jellegzetességek széles spektrumából kaphatnak ízelítőt, mint például íjászbemutató, különböző lovasbemutatók, a szervező bajnokokhoz méltó fogathajtó-versenyek, vagy épp egy 1848-as csata illusztrálása.

Azok sem maradnak hoppon, akik a sportolás mellett a kulináris élvezeteknek is szeretnének hódolni, hiszen az Országkonyha keretein belül az érdeklődők megismerkedhetnek a legkülönbözőbb magyar ízekkel-ételekkel, ráadásul idén végre feltűnik a palettán a korábban sokak által hiányolt Bor- és Pálinkafalu is, újabb magyar jellegzetességeket bevonva a hagyományőrző „programcsomagba”.

Amellett, hogy a Vágta központi eleme a magyar lovas tradíciók felelevenítése, illetve a különböző egyéb népszokások, hagyományok összegyűjtése és őrzése, egyes, elsősorban a legkisebbek közé tartozó települések számára azonban komoly esélyt is jelent, hiszen a rendezvény kapcsán lehetőségük nyílik arra, hogy a fővárosban is bemutassák önmagukat, különlegességeiket, bízva abban, hogy fel tudják magukra hívni Budapest, és az ország más részeinek is a figyelmét.

A Nemzeti Vágtáról, előtérbe helyezve annak kulturális jelentőségét, a rendezvénysorozat során még többször is tudósítunk.

DicsukD
Fotó: Nemzeti Vágta

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp