2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Kikerültek a miskolci játszóterekre a „Dohányozni Tilos !” táblák

Kikerültek a miskolci játszóterekre a „Dohányozni Tilos !” táblák

Miskolc város Közgyűlése áprilisban fogadta el a „Játszótéri dohányzás tilalmáról” szóló rendeletet. Ennek értelmében Miskolc játszóterein és azok határvonalától számított 10 méteres körzetében tilos a dohányzás. A Szabálysértési Törvénynek megfelelően a szabálysértővel szemben 3000 Ft-tól 20. 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság szabható ki. Ha a szabálysértő elismeri a szabálysértést, a helyszínen megfizetheti a büntetés összegét, ha nem ismeri el, akkor a közterület-felügyelők feljelentést tesznek a Hatósági Osztály felé. A büntetés mértéke attól függ, hogy a szabálysértést a játszótéren vagy 10 méteres körzetében követik el.

A rendelet július 01. napján lépett hatályba. A Közterület-felügyelet munkatársai az eltelt három hétben összesen 240 alkalommal ellenőrizték a játszótereken és környékén a rendelet betartását és 9 esetben figyelmeztették a dohányzókat.

Július 25.-től azonban már büntetnek is. Az eltelt két nap alatt egy szabálysértővel szemben intézkedtek a Martin-Kertvárosban és szabtak ki 3000 forint helyszíni bírságot.

A tilalmat a „Játszótéren dohányozni tilos!” táblák is jelzik. Ezek felszerelése a múlt héten fejeződött be. A közterület-felügyelet munkatársai éjjel-nappal ellenőriznek!

Kérjük Miskolc város lakosságát, tartsák be a rendeletben foglaltakat és vigyázzanak a játszótéren játszó gyermekek egészségére és környezetük tisztaságára!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp