2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Pénz a zsebben, Gallardo piros-fehérben

Valamint: a DVTK Nike-ban. Azaz megkapta a klub a Borsodi Sör játékán „nyert” kétmilliót, megérkezett a második spanyol idegenlégiós, és napvilágra került, hogy melyik világcég lesz a mezszállító.

 

Kezdjük utóbbival. Sokakat meglepett az előzetes pletykák után, hogy az elsőszámúnak tekinthető sportruházati multival, a Nike-val állapodott meg a Diósgyőr vezetése, s a „pipás” márkajelzésű szerelésben fog az NB I-ben pályára lépni a gárda. Lesz egy alapvetően piros (hazai), egy fehér (idegenbeli) mez, mindkettő modern hatású csíkozással, valamint egy hagyományosabb keresztcsíkos tartalék garnitúra. Nota bene, a dvtk.eu honlap fórumán megszólaló drukkerek jórészének inkább (illetve csak) az utóbbi minta tetszik…

Annál jobban tetszik minden miskolci focibarátnak, hogy végre elkezdődött a borsodi megyeszékhelyen is az átigazolási időszak – amely a másodosztály kései zárása, valamint az első liga nemzetközi szinten is meglepően korai indulása miatt jóformán nevetségesen rövidre sikeredik, legalább itt, és Pécsett -, végre hallani szerződéskötésekről. És ezt még az sem homályosítja el, hogy az eddig napvilágra került kontraktusok zöme a régi, tehát az NB II-es bajnoki címet kivívott kerethez kapcsolódik; azaz: megtartja értékeit a klub.

Amellett újakat is igazolni kíván, s egyvalaki már meg is érkezett. Méghozzá az a Francisco Gallardo, aki a télen jött José Luquéhez hasonlóan sokszoros spanyol elsőosztályú meccsel rendelkezik, tehát mondhatni, a magyar bajnokságban országos szinten is szenzációnak tekinthető a leigazolása. A sportnapilap például a hivatalos bemutatás másnapján egész címlapját Gallardo – DVTK-sállal pózoló – fotójának szentelte.

A Paco becenévre hallgató középpályás kedden vett részt az első, Benczés Miklós tartotta edzésen az Andrássy úton, ezt követően pedig egy sajtótájékoztatón, amely róla szólt, a Nike-os üzlet bemutatása mellett. Gallardóról megtudhattuk, hogy szerény ember, hiszen alapvető céljának azt nevezte, hogy bekerüljön a Diósgyőr kezdőcsapatába a július közepén rajtoló 2011-2012-es szezonban, bár külön kérdésre elismerte, tudja, hogy vezéregyéniség szerepben számítanak rá, és bízik benne, ennek képes is lesz eleget tenni. Eredeti posztja a szélső. Egyébként közönség előtt is bemutatkozhatott már – hozzátéve, hogy Diósgyőrben közismerten az edzéseken is többtucatnyi drukker figyel rendszerint a lelátón -, a másnap, szerdán a Sportcsarnokban egy fesztivál keretében lejátszott gálameccsen, a Miskolci Jegesmedvék korongosai ellen. Az idézett fórumon látott vélemények szerint „Hihetetlenül technikás. Ilyen szintű légiós még nem volt Magyarországon”…

A csapat egyébként mára már célba vette Bükfürdőt. A nyugat-magyarországi településen állítólag jobb pályaviszonyok teszik hatékonyabbá a felkészülés napjait, a környéken osztrák (másodosztályú) csapatok képében komoly tréningpartnerekre is könnyebb volt rátalálni; plusz egy szombathelyi tornán is szerepel majd a DVTK.

Azután már csak egy Eperjes elleni hazai utolsó edzőmérkőzés van a programban, és július 16-án, az – új nevén – OTP Liga első fordulójában jöhet a Zalaegerszeg. No meg természetesen a lelátókra a Dudás Hunor klubvezető által várt 8-9 ezer piros-fehér szurkoló.

B.A.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek