Recept verseny eredmények
Kiváló mesterszakácsok véleményét tükrözik az alábbi eredmények, de mint maguk is gyakorló profi szakácsok, akik ráadásul sok gasztronómiai versenyen is részt vesznek néhány jó tanácsot is hozzáfűztek, egy – két recepthez. Köszönjük minden versenyzőnknek, hogy elküldte számunkra pályázatát!
I. helyezett: Tarpai Őznyársak holtversenyben a Nyírteleki bárányraguval /Taksár Ferenc és Faragó Márta/
II. helyezett: Grillezett csípős karajszeletek, gyümölcsmártással /Faragó Zsolt/
III. helyezett: Bio kenyér /Szűcs Márk/
A nyerteseket e-mail-ben értesítjük és a nyereményeket postán juttatjuk el, amelyek pénzre nem válthatóak.
Lássuk a tanácsokat, ötleteket:
Őszibarack leves: egyszerű, de finom leves, a liszt helyett keményítőt lehetne használni.
Kapros spárgaleves: jó ötlet a joghurt, de nem csapódik ki.
Hétvezér tokány: a csirkét a végén a húsokkal picit pirítanám, mert így elég főtt hús benyomását kelti.
Szójafasírt: miért nem friss a petrezselyem zöld, a szárított teljesen más ízű.
Csípős kacsaszárnyak:a recept kicsit zavarosan van leírva /vagy fordítva egy másik nyelvről/ mert a nevében kacsa szárny a képen és a receptben is csirke szárny van. Különben egy nagyon jó étel lenne
Vegyes páros meleg tál: a csirkemellet nem sütném ebbe a vastag bundában csak
liszt- tojás-liszt-tojás és sütni gyorsan.
Bio kenyér:nagyon igényes kipróbált és munkaigényes recept
Koma pogácsa: házi vaj vagy margarin írja a recept abszolút nem mindegy, teljesen más lesz tőle a végeredmény./ a vajban sokkal több a zsír/
Mirindás sütemény: nagyon szép egyszerű és finom sütemény, a mirinda miatt meg nekem újszerű is
Barátfüle: A barátfüle megnevezés tájegységenként mást és mást takar. Az alföld déli részén például a lekváros derelyét hívják barátfülének.
A recept leírásánál van egy kis elírás……..az élesztőt tejben futtatom .
A tésztánál már tejfölben futtatott élesztő ez elírás
Nem írja milyen a lekvár a képről látszik, hogy szilva különben kifolyna.
Sajtfánk:ez végeredményben az égetett tészta más néven a képviselő tészta receptjének az átdolgozása. Ami még jó is lehet, csak nagyon- nagyon jól ki kell dolgozni
Disznósajt saláta: kiváló a recept a maga egyszerűségében.
Szarvasgombás saláta: nagyon érdekes, igényes recept, tartalmas ízvilággal, picit munkaigényes, de nagyon profi.