Volt igazi, jó hangulatú falusi disznótoros, ahol az egykori eszközöket használva dolgozta föl a böllér a kucut. A falusi régiségeket és eszközöket meg is tekinthették az érdeklődők egy kis kiállítás keretében. Amíg a disznót konyhakészre varázsolták, a résztvevő csapatok sütöttek főztek. Készült a töltött és toros káposzta, sült a tepertő, s mindenki kóstolhatta a finomságokat. Csetneki László, MNGSZ Régió elnök irányításával dolgozott a zsűri, hogy kiválaszthassa a legjobbakat. A Művelődés Házában egész napos kulturális programon szórakozhattak a vendégek. Mindenki élménydúsan és jóllakottan ment haza az I. Hejőbábai Téli Fesztiválról.
Képösszeállításunk és videónk itt készült a tepertő-, töltött káposzta- és kocsonyakészítő verseny, valamint hagyományőrző bemutatók és kóstolók napján.
Fotó,videó: OL