Különös gondossággal összeválogatott magyar borok teszik fel a koronát az EU-s elnökség munkaebédjeire. Az első, tegnap lebonyolított gasztronómiai eseményen Észak-Magyarország nedűi emelték a magyar konyha ízeit. Az ételeket a borokhoz párosították, az italok szempontjából természetesen a kiváló minőség volt az elsődleges szempont. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyét a királyi nedűk földje, Tokaj-hegyalja képviselte, ezen belül két borász, Szepsy István (Mád) és Árvay János (Rátka) borai kerültek az asztalra. Mivel minden egyes munkaebéden más-más borrégió italai szerepelnek a menüben, a tegnapi ebédet az Észak-Magyarországi Borrégió bemutatkozása mellett fogyasztotta el az elnökség. Ennek megfelelően Eger sem maradhatott ki a prezentálók közül, a pátriát Thummerer Vilmos terméke képviselte. A Tokaj-hegyaljai borfajták esetében Szepsy István „Tokaji Szepsy Cuvée” (2007), Árvay János „Pecsár” furmint (2009), illetve Thummerer Vilmos „Vili Papa Cuvée” (2006) borai adták az alapot az ételek megalkotásához. Itt kell megjegyezni, hogy a következő hét csütörtökjének díszvacsoráján ugyancsak a fent megnevezett borokat szolgálják majd fel. A munkaebédek természetesen alkalmakat adnak arra, hogy az eseményen résztvevők betekintést nyerjenek – a gasztronómiai kiválóságok mellett – hazánk szőlőtermesztési, borászati kultúrájába. Forrás:Kulcsmagazin
Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!