Hétfőn rendezték a hagyományos, Múzeumi Napot a Herman Ottó Múzeum papszeri épületében. Az ünnepség elején megemlékezést tartottak a múzeumi panteonnál, majd elismeréseket adtak át a megyei múzeumi szervezet néhány kiemelkedő munkát végző belső, és külső munkatársának, támogatójának. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeum Igazgatósága idén december 13-án rendezte meg az évet lezáró Múzeumi Nap rendezvényét. Az ünnepség a múzeumi panteonnál, Veres László ny. múzeumigazgató szavaival kezdődött, aki virágcsokrot helyezett el az emlékfalnál. Ezt követően elismeréseket adtak át a megyei múzeumi szervezet azon külső és belső munkatársainak, akik kiemelkedő tevékenységükkel kiérdemelték ezt.
Idén Pro Museo díjban részesült Kozmáné Bányi Judit restaurátor, Sáfrány Andrásné régész-rajzoló, valamint Szolnoki Tiborné, a múzeum gazdasági osztályának munkaügyi előadója. A megyei múzeumi szervezet külső támogatói közül ebben az évben Halász Máriának, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Oktatási és Művelődési Főosztálya korábbi művelődési osztályvezetőjének ítélték oda a Pro Museo díjat.
Az alapítvány díjait ezúttal Gyulai Éva, a Miskolci Egyetem Történettudományi Intézetének igazgatója, és György Tibor, a szlovákiai magyar múzeumok szakértője kapta. A „Főkolompos”-vándordíjat idén Marosi Ágnes vehette át.
Az ünnepségen kollégái köszöntötték dr. habil. Veres László nyugdíjba vonuló igazgatót is. A rendezvény végén szakmai előadások hangzottak el: Hajdú Melinda a „Dóri dombról” egy késő neolitikumi településről, Nyíri Péter a magyar nyelv sajátos arculatáról, Novák Ilona a putnoki intézmények múzeumi marketingjéről, Fehér Béla pedig a Herman Ottó Múzeum gyűjteményében található típusásványokról tartott előadást.
Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!