2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Sport » A labda helyét a hó veszi át a DVTK-pályán

A labda helyét a hó veszi át a DVTK-pályán

Két hete lejátszotta utolsó őszi bajokiját a Diósgyőr futballcsapata, azóta pedig az idénre tervezett utolsó edzőmeccsét is. Egy hónap szünet a januári felkészülés indulásáig. Játékosmozgás máris volt a keretben.

Az NB II-ben kell vitézkednie idén a miskolci futball elsőszámú reprezentánsának, hiszen mint ismert, centenáriumi év ide, átlagon felüli önkormányzati támogatás (tavaly és tavasszal) oda, a legutóbbi bajnoki szezonban nem sikerült jól szerepelni, sőt, még bent maradni sem az első osztályban. Maradt a másodvonal, és a remény, hogy összejön a feljutás „egyből”. Ahogy azt a szurkolók zöme (el)várja.

Végül is dobogós helyen és az elsőtől nem behozhatatlan mértékben lemaradva várhatja a második etapot a csapat, amelynek néhány hónapja új a vezetése is, s adott a remény a pénzügyi biztonság megteremtésére, ergó a hatékony működtetésre és a szakmai előrelépéshez szükséges kereterősítésre. Még nem tudni, kik jönnek majd új emberek decemberben vagy januárban az Andrássy útra – sokak szerint egy komoly NB II-es szerepléshez (lásd aranyérem és feljutás) kellenek az NB I-es rutinnal rendelkező labdarúgók. Két ilyentől viszont már elköszönt a klubvezetés: a legutóbbi időkben az elsőszámú góllövők egyikének számító Roszel Róbert és a tehetségesnek tartott-kikiáltott, de sok lehetőséget nem kapott-kiharcolt Szivoczki Nobert biztosan távozik.

Helyettük részben akár fiatalok érkezhetnek a felnőttekhez, az ifi korosztályból. Akár olyanok, akiket az erősödés, fejlődés érdekében adott kölcsön az egyesület az ősszel, akár még ifjabb tehetségek a piros-fehér utánpótlásból. Éppen nevezettek kipróbálása lehetett a haszna a most szerdára tett DVTK-Ózd közös tréningnek is. A műfüves pályát hó borította, sőt, esett is a kora délutáni órákban, ennek ellenére a felek nem mondták le a tréningmeccset. A kilátogató mintegy tucatnyi, mindenre elszánt szurkoló, mondhatni, jól járt, mert a körülményekhez képest nézhető, tempós és kiegyenlített debit nézhetett végig, 3-2-es végeredménnyel. Az említett fiatalok közül a hazaiaknál Illés és az ifikorú Zinger Tamás is betalált, a vendégek részéről pedig mindkétszer az ugyancsak húsz körüli Kovács Szilárd lőtt gólt. Utóbbi kettővel a dvtk.eu klubhonlapon olvasható kisinterjú, hasonlóképp Benczés Miklós vezetőedzővel készült cikkről, amelyet az alábbiakban közlünk.

– Ez egy jó edzés volt, amiért köszönet illeti az Ózd csapatát, és edzőjét, Máriási Zsoltot. Újra láthattuk azokat a játékosokat, akiket nyáron kölcsönadtunk az észak-borsodi klubnak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én bajnokság közben is megnéztem őket. Például a legutóbbi hétvégén az Eger elleni mérkőzésüket. Tehát folyamatosan figyelemmel kísérjük ezeknek a fiataloknak a fejlődését.

A mai meccsen megintcsak lehetőséget kaptak újabb ifjú tehetségek a sajátjaink közül, a még fiatalabbak közül is hoztunk „föl” – számolt be egy fontos fejleményről Benczés Miklós -, ők is megmutathatták a felnőttek között, hogy mire képesek. Nem volt olyan, aki ma húzta volna fel először a Diósgyőr-mezt, de akik a múlt héten a DEAC ellen mutatkoztak be a nagycsapatban, most is pályára léptek. Közülük kiemelhető Zinger Tamás, aki gólt szerzett az Ózd ellen. (Ő egyébként már játszott régebben is két edzőmeccsen – a szerk.) A többiek: Gaál Szilveszter, Vécsey Márk, Eperjesi Gábor.

– Ami kellemes meglepetés volt számomra: annak ellenére, hogy hirtelen meglepett minket ez a nagy hó, és irreális körülmények között kellett játszanunk, azért mindenki, mind a két csapat folyamatos játékra töredekett, sikerült néha egész szép támadásokat végigvezetni, egyik és másik oldalon is. Hogy értékelhető-e egyáltalán az időjárás dacára egy ilyen találkozó? Nem akarok most szakmailag belemenni, ennek most nem is ez volt a célja; egy jó, megfelelő évadzáró tréningnek tekinthetjük. Ekkor a labdarúgóknak már a levezetés a fő feladat, ám mégis láttunk néhány olyan momentumot, ami tetszett, a nem ideális körülmények között is próbáltak jól futballozni, megvalósítani minél többet abból, amit év közben is gyakoroltunk, többször eredménnyel, gólok szerezve.Az Ózd abban is partner volt, hogy nem csak a saját keretükkel jöttek, de azokat a játékosokat is beillesztették erre az alkalomra kiálló csapatukba, akiket az őszön máshova adtunk kölcsön, hogy őket is megnézhessük meccs-szituációban – zárta értékelését a diósgyőri szakember.

B.A.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp