2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » Valótlant állított a Greenpeace

Valótlant állított a Greenpeace

A Greenpeace környezetvédő szervezet azt állította, már a katasztrófa előtti napon készült műholdfelvételeken látszott, hogy megrepedt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. Ajka melletti iszaptározójának gátja. A felvételről azonban nem tudni, mikor készült és nem is ott szakadt át a gát, ahol látni vélték a repedést.
A környezetvédelmi szervezet kedden jelentette be egy, a Napi Ász, internetes oldalán megjelent Google Earth felvételre hivatkozva, hogy már az iszapömlés előtt is látni lehetett a timföldgyár tározóján a repedést. Kiderült azonban, hogy a Greenpeace nem ellenőrizte a felvételt, amelyről azt sem tudni mikor készült.

A Greenpeace felháborítónak tartja a „MAL Zrt. vezetőinek cinizmusát, félretájékoztatását”. – mondták akkor.  „A következő katasztrófák megelőzése miatt a cég vezetőit a büntetőjog eszközeivel is a legszigorúbban felelősségre kell vonni” – idézte a közleményt Szegfalvi Zsoltot, a Greenpeace helyszínen tájékozódó igazgatóját a szervezet, az alábbi felvétel kíséretében.

A szervezet bocsánatot kért, de úgy fogalmaztak: ez nem változtat az ügy súlyosságán.-MTI-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp