2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Kék-Hírek » Közfeladatot ellátó személyre kezet ne emelj!

Közfeladatot ellátó személyre kezet ne emelj!

Tegnap Miskolcon egy jegyellenőrre, míg Tiszaújváros és Sajószöged között egy autóbusz vezetőjére támadtak rá feladatának teljesítése során. Az elkövetőket a rendőrség mindkét esetben őrizetbe vette.

Egy miskolci autóbuszon október 04-én délben a helyi közforgalmi vállalat jegyellenőre napi munkáját végezte, melynek során egy 63 éves miskolci férfi tettleg bántalmazta őt. A revízióval egyet nem értő utas az ellenőr bal csuklóját megpróbálta kicsavarni, majd ezt követően torkát megszorította és ökölbe szorított kezével megpróbálta megütni. A támadó ezt követően az Avasi városrészben a buszról leszállva a helyszínről eltávozott, de az időközben értesített rendőrjárőrök a megállótól nem messze elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Október 04-én 18.35 órakor a 35. sz főúton Tiszaújváros felől Sajószöged irányába tartó menetrendszerinti helyközi járaton három férfi az indulást követően – elmondásuk szerint, mert az egyikük kezében tartott pálinkásüveg egy kanyarban eltörött – folyamatosan veréssel fenyegették a vezetőt. A bejelentés alapján helyszínre kiérkező járőrök a 79 és 36 éves nagycsécsi, valamint a 40 éves kesznyéteni randalírozót a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították.

Az elkövetőkkel szemben – bűnügyi őrizetbe vételük elrendelése mellett – a Miskolci-, valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A hivatalos személyekre vonatkozó fokozott büntetőjogi védelmet a jogalkotó kiterjesztette a közfeladatot ellátó személyekre, akiknél ezt az általuk betöltött munkakör közérdekű volta és jelentősége indokolta.

A Miskolci-, valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…
NAV: Karóra ponyvázva
Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzü…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp