A Bükk hegység festői környezetében álló Diósgyőri Vár egykor az uralkodók kedvelt vadászkastélya volt. E bükki vadászhagyományokat megelevenítve hamisítatlan őszi vadas-boros ünnepség várja a látogatókat.
VADAS ÉTELEK VERSENYE!
A péntek esti nyitókoncert után szombaton egész nap zajlanak a szezonzáró mulatság programjai.
A várárokban muflonpörkölt, vaddisznó barnamártással, szarvas vadasan, tárkonyos vadragu leves, szilvalekváros házi gombóc és pisztráng roston szerepelnek a mesterszakácsok étlapján.
A „Bor – és pálinkaudvarban” egri, tállyai borokat és pálinkát fogyaszthatunk. Szőlőtaposás, lopóverseny, kádármesterség bemutató, népművészet vásár, vadászati fegyver- és ruhabemutató, vadászkutya-és vadászgörény bemutató, sólyomreptetés, vadas ételek és házi rétesek versenye színesítik a programot.
A szombaton megrendezésre kerülő III. Regionális Német Kisebbségi Fesztiválon 11 sváb település tájegységükre jellemző gasztronómiai kínálata valamint népzenei-néptánc bemutatói ígérnek további látnivalókat.
A főzőversenyre REGISZTRÁCIÓS LAP letölthető a www.adymuvhaz.hu honlapról.
A regisztrációs lapot a verseny időpontjáig, szeptember 11-ig kérnénk eljuttatni e-mailben (hetei@adymuvhaz.hu) vagy leadni a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ portáján. Amennyiben a helyszínen kíván regisztrálni, azt a Vár kapujában 7-8 óráig teheti meg.
Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a versenyen egy ételt kérnénk elkészíteni!
Az ételeknek 12 óráig kell elkészülniük!
Jó felkészülést és versenyzést kívánunk!
A főzőversenyt zsűrizi Buday Péter mesterszakács!