Elkezdődött az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó és a Hús és húskészítmények világbajnoksága.
Az országos rendezvény részeként Mezőkövesd Város Önkormányzata és az Agrár-Coop Kft. közreműködésével megrendezték a tepertők, szalonnák és zsírok versenyét Mezőkövesden is. Az egész napos rendezvénynek a Táncpajta adott helyet augusztus 19-én. A szervezők és szakemberek nem titkolt célja, hogy a hazai termékekre szeretnék felhívni a figyelmet.
Első verseny lévén, idén csupán három versenyző indult a hústermékek versenyén, a Lipid B Kft., a mezőkövesdi Agrár-Coop Kft., Hernád Hús Kft. Abaújszántóról. Sertészsír, tepertő és sült szalonna, illetve nyers, füstölt szalonna kategóriákban nevezhettek a kiállítók.
A termékeket a három tagú zsűri, Szigetiné Takács Mária, Zagyva Ferenc és Dr. Szűcs Antal
a Heves Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal tagjai osztályozták. Összesítettben a mezőkövesdi Agrár-Coop Kft. kapta a legtöbb pontot.
Papp V.