2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » Kék-Hírek » Kutyatenyésztőket vettek célba a tolvajok

Kutyatenyésztőket vettek célba a tolvajok

Szervezetszerűen elkövetett eblopásokról és azok megakadályozásáról számol be az ELBIR bűnmegelőzési hírlevél legfrissebb száma.

/A fotó illusztráció/

Az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) legfrissebb kiadása olyan hasznos ismeretekkel szolgál, mint például mire kell odafigyelniük az ebtenyésztőknek, ha meg akarják óvni magukat a tolvajoktól.

Az országos hatókörű hírlevél többek között beszámol egy nagycsécsi esetről, amikor a egy kutyatenyésztőt óvatlansága miatt több mint egy millió forintos kár ért. Az ebtolvajok szokásairól, módszereiről, illetve az ellenük való védekezésről szól az ELBIR július havi száma. Az elektronikus úton terjesztett hírlevél az országban több címzett mellett az Ebtenyésztők Országos Egyesületéhez is eljutott, akik örültek az információ gazdag tájékoztatásnak, sőt saját csatornáikon keresztül igyekeznek minden érintettnek eljuttatni azt.

Információs háttér:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a rendszerben regisztrált tagjainak az aktuális bűnmegelőzési információkat.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…
NAV: Karóra ponyvázva
Csaknem hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okoztak azok a hamis karórák, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzü…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp