2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 6.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 6.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 6.E hétvégén, illetve jövő hét elejétől újabb forgalmi változások övezik a Zöld Nyíl néven futó beruházást. A villamossín-pálya teljes felújítása során most két hónapon át a Győri kapu, azon belül a Tizeshonvéd utcai szakasz lesz napirenden.

Annak a fő következménye, hogy a Herman Ottó Gimnázium és tornacsarnoka közötti főutca-részen elkezdődik az építkezés – ahhoz hasonlót kell elképzelni, mint amilyen immár hetek óta a Bajcsy-Zsilinszky utcán látunk -, az lesz, hogy errefelé teljesen meg kell szüntetni a gépjárműforgalmat. Egyirányú utca lévén nincs annyi hely a kivitelezéshez szükséges mellett, ami a kocsiknak elég volna. Így a beruházó teljesen lezárja az aszfaltsávot is. (Pontosabban: a környéken lévő parkolókhoz és boltokhoz a célforgalmat egyedileg engedi be.) A közúti forgalom, beleértve a villamospótló buszjáratot, az „ellenirányban”, a Szent István utcán fog haladni a tárgyalt időszakban: ezt az amúgy szintén egyirányú két sávot az intézkedés idejére kétirányúvá változtatják.

Mindez a közelben élőknek nyilván nem könnyíti meg a mindennapi életét, ráadásul parkolási problémák és egyebek is adódhatnak bőven – amint az a tárgyban tartott múlt heti lakossági tájékoztatón kiderült. A Zöld Nyíl beruházást koordináló projektigazgatóság, valamint a forgalomszervezés ügyében illetékes MVK Zrt. szakemberei ezen a rendezvényen igyekeztek beavatni az érdeklődőket a várható fejleményekbe, ugyanakkor számos helyben felmerült kérdésre is válaszoltak. Néhányra csak annyit tudtak: majd utánanéznek, illetve kezdeményezéssel élnek a megfelelő egyéb szervek, hivatalok felé. (A fórumon, ahogy az ilyen események többségén, sajnálatosan sem a polgármesteri hivatal, se más közlekedésben érintett hatóság nem képviseltette magát. Így a rájuk tartozó témákban sem tudták megnyugtatni a nagyközönséget, sem gyors megoldásokat ígérni.)

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 6.De vissza a legfontosabb tudnivalókhoz. A Nagyváthy utca és Szent Anna templom, illetve a Dísz tér (korábban Szent István tér, más néven „szökőkút”) közötti szakaszon tehát jövő hétfőtől, június 21-től lesz a fent leírt forgalmi rend érvényben. Amolyan „bejáratási” időszak gyanánt viszont már a megelőző hétvégére, azaz szombattól (19-e) lezárják a Tizeshonvéd utcát. A cél az, hogy a nem itt lakó közlekedők megszokják: nem erre érdemes menni, sokkal inkább valamelyik tehermentesítő – északi vagy déli – felé elkerülni ezt a városrészt. Vagy még inkább: autóból átszállni a tömegközlekedésre. Annál is inkább, hiszen az egész sokmilliárdos Zöld Nyíl végső célja éppen ez: olyan fejlett, korszerű és kényelmes tömegközlekedést létrehozni, ami méltó alternatívájaként szolgál az egyéni autózásnak.

A lakossági tájékoztatón videófelvételeket készítettünk, az ezekből készült összeállítás tartalmazza a június 19-21-től esedékes intézkedések lényegét, térképen illusztrálva, továbbá több érdekes kérdést és választ:

 

 

A fentiekről szöveges anyag és térképvázlat az MVK Zrt. weboldalán.

 

 

Korábbi cikkeink a témáról:

Azt fényképezitek, hogy jön a villamos?!

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 1.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 2.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 3.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 4.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 5.

 

 

További információk a beruházásról és a közlekedésről:

mvkzrt.hu

zoldnyil.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…