2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Árad a Kis-Sajó (is)

Árad a Kis-Sajó (is)

Kedden a rendkívüli vízelhárítási munkálatok harmadik napján – a Miskolci Tűzoltóság működési területén – a vízszivattyúzás mellett munkát adott az áradó Kis-Sajó, valamint az erős sodrású Szinva.

Alsó-hámorban a napok óta megáradt Szinva erős sodrása alámosta a Molnár Csárda alapját, melyet Kollégáink kb. 10 méter hosszúságban kövekkel erősítettek meg.

Ugyancsak váratlan eseményként jelentkezett a Kis-Sajó gyors, óránként 10 centiméteres emelkedése, mely a megyeszékhely K-i kereskedelmi területét veszélyeztette. Mint azt az ÉKÖVÍZIG illetékesétől megtudtuk, egy a folyó felső szakaszán önkényesen átvágott gát duzzasztotta ily mértékben fel a Sajó legjelentősebb mellékágát. Már a délelőtti órákban csónakokkal kellett két tanyáról értékeket menteni, majd délután a Sajó, Hernád és Boldva utcák kereskedelmi és lakó épületei kerültek veszélybe. Jelenleg is (19:00 óra) 25 tűzoltó, 60 katona és önkéntesek homokzsákokkal védik az érintett területet.

Működési területükön rövid ideig Püspökladányi, Debreceni és Szikszón egész nap Csongrád megyéből érkezett 3 tűzoltó egység dolgozott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp