„A 24 órás palacsintasütés csoportos rekordja kedd óta 5122 darab” – tudatta Rámháp Szabolcs, a győri Széchenyi István Egyetem (SZE-Győr) Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke. 50 liter napraforgóolajat, 120 kg lisztet, 16 kiló cukrot, 120 liter tejet, 18 kg kakaóport, 10 kg sót és 140 liter ásványvizet használtak fel a hivatalos rekordkísérlet során, amely az egyetemi napok keretében zajlott.
A SZE-Győr Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének hallgatói hétfő 11 órától kedd 11 óráig sütötték a palacsintákat a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub teraszán. A rekordkísérletet a mostoha időjárás, az esős, hideg idő nagyban nehezítette, de a 25 fős egyetemi hallgatókból verbuválódott új magyar csúcstartó csapatnak 24 óra alatt sikerült megdöntenie az eddigi 5088-db-os magyar rekordot.
A rendezvény közönsége hosszú sorokban várta, hogy megkóstolhassa a rekordkísérlet eredményét. A hajnali órákban készült több száz palacsintát a szervezők jótékonysági célra ajánlották fel. Előzetes egyeztetés után helyi szociális szervezeteknek: gyermekeket és családokat segítő átmeneti otthonba és hajléktalanokat segítő szociális szolgálatnak szállították a palacsintákat.