Hozzávalók:
8 szelet rántott ponty
4 fej vöröshagyma
3 ek. 10 %-os ecet
2 ek. porcukor
1 tk. só
3 dl. víz
15 szem egész feketebors
4 szem borókabogyó
3 db. babérlevél
3 ek. étolaj
Elkészítés:
Ehhez a finomsághoz, mindig a maradék rántott pontyot használom fel. Ezeket a szeleteket lezárható jénaiba rakom, és elkészítjük a páclevet. Az ecetet, porcukrot, sót, és vizet a borssal, borókabogyóval, babérlevéllel, a karikára vágott vöröshagymával és az olajjal felforraljuk, és addig főzzük, míg a hagyma üvegessé nem válik. A páclevet félretesszük, lehűtjük. A halszeletekre ráöntjük a páclevet és 4-5 napig hideg helyen állni hagyjuk. Így a karácsonyi maradék hal szilveszterkor már kiváló vacsora lehet.