2024. 12. 25. szerda

Eugénia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 497 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM
MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM

MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM

MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUMAz 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja. Ma már a világ 132 országában több mint 100.000 tagot számlál.

A mozgalom alapját a helyi csoportok, a Conviviumok képezik. A Slow Food Tokaj Convivium a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek, szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául.

Az alapító tagok között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános

Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf valamint Wille-Baumkauff

Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.

A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009.december 10. napján 18:30 órai kezdettel lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben.

Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés menüt szolgál fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A babáknak is segítettünk
A főnővér egy tüneményes kisfiúval ölében áll a folyosón. Ő már kilenc hónapja maradt itt a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Újszülött osztályán. Körbefo…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés