Egy igencsak kiadásra sikerült ebéd után úgy gondoltam, igazából semmi szükség arra, hogy egy almán vagy joghurton kívül bármi mást is együnk, az élet azonban közbeszólt. Illetve egy ettől kicsit konkrétabb személy. A Forma 1 Nagydíj közvetítése elől egy kedves, ám annál félreérthetetlenebb utalást kaptam arra, hogy mégis csak ennünk kéne valami mást is.
Szétnéztem picit a hűtőben, lássuk hát a végeredményt
Hozzávalók:
A mennyiségek nem megszabottak.
* Friss saláta – ruccolától elkezdve a jégsalátán át minden jó, esetünkben fodros saláta
* Uborka
* Paradicsom
* Tojás
* Sonka
* Sajt
* Tejföl
* Salátafűszer
* Bagett – szerintem a legfinomabb a zöldfűszeres vajjal megkent. Elősütve kapható, amit alig 10 perc alatt készre süthetünk. Mindamellett, hogy nagyon finom és tényleg nevetségesen olcsó, de pillanatok alatt kész a ropogós és meleg bagettünk.
Miközben előmelegítjük a sütőt 180 C0-ra, a tojásokat megfőzzük. A salátát megmossuk, apró darabokra tépkedjük, és a felszeletelt zöldségekkel együtt egy tányérra halmozzuk. Ráöntjük a salátafűszerrel megbolondított tejfölt, mellérakjuk a felcsíkozott sonkát és a megtisztított félbevágott tojásokat. Míg a bagettünk megsül, sajtot reszelünk a kész hozzávalókra, mellészeleteljük a gőzölgő harapnivalókat, s tálcán szervírozzuk a Forma 1 közvetítés nézői számára.
Jó étvágyat!
Köteles Viktória