2024. 10. 31. csütörtök

Farkas
1 EUR 408 HUF
1 GBP 490 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Levesek » Karalábéleves
Karalábéleves

Karalábéleves

Karalábéleves Hozzávalók:

karalábé
egy ek. olaj
étkezési keményítő
petrezselyem
bors

erőleves
tejföl


Elkészítés

A meghámozott és kis kockákra aprított karalábét az erőlevesben főzzük puhára. Közben az olajjal, a keményítővel és a petrezselyemmel világos rántást készítünk, s azt adjuk a leveshez, egy időben a tejföllel. Jól forraljuk össze, s ha még szükséges, sóval, borssal ízesítjük.

Ha a karalábé még zsenge, akkor a főzésnél jobb megoldás az, ha a karalábét a zsiradékon előbb puhára pároljuk, majd megszórjuk liszttel, vágott petrezselyemmel, végül felöntjük a lével és ízesítjük, majd jól összeforraljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…
Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp