Hozzávalók:
50 dkg gomba
2.db sárgarépa
egy kanál búzaliszt
2 db petrezselyemgyökér
1 db karalábé
1 db zeller
1 kanál olaj
2 fej vöröshagyma
só, petrezselyemzöld, fűszerpaprika, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát megtiszítjuk, majd felforrósított olajon átfuttatjuk. A gombát jól megmossuk, majd apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához. Megpirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, tűzről levéve fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk az előzőleg megtisztított és apróra vágott sárgarépát, zellert, karalábét és gyökeret, és ezeket is megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és felforraljuk. Amikor felforrt, takaréklángra tesszük, és addig főzzük, amíg csaknem teljesen puha lesz. Ekkor petrezselymes rántást készítünk, úgy, hogy a lisztet szárazon összepirítjuk a petrezselyem zölddel, majd a végén keverjük össze a hideg olajjal. Amikor elkevertük, berántjuk a levest, és készre főzzük. Eperlevéllel tálaljuk.