Képösszeállításunk Kácson készült, június 20-án ahol már 11 éve minden év júniusának második hétvégéjén vadételfőző versenyt és vadlakomát rendeznek.
A versenyzők vadhúst kaptak, tűzrakó hellyel és tűzifával. A főzőedényről, fűszerekről, díszítésről és egyebekről viszont mindenki magának gondoskodott.
Mivel a kácsiak a kétnapos rendezvényt a vadászok ünnepének is szánják, ezért indulhatnak a „Hozott húsból” kategóriában is, azaz ők már otthon korábban pácolhatják a maguk lőtte vadat, vagy előkészíthetik az egész vaddisznót egybesütéshez.
Az ország egész részéről érkeztek vadászok, baráti társaságok hatvan csapat versengett, és a szigorú zsűrinek bizony okoztak meglehetős fejfájást a különlegesebbnél, különlegesebb étkekkel. Készült itt vad erőlevestől kezdve egybe sült malacig minden finomság, de a Bükkzsérciek vitték el a pálmát. Az emődi pincegazdák főzte, – „sörétes puskán ejett vadmalac, tárkonyos, turos babban” – hamar elfogyott, de a Frikandó Fogadó egyben, nyárson sült malaca sem tartott sokáig.
Mivel a kácsiak a kétnapos rendezvényt a vadászok ünnepének is szánják, ezért indulhatnak a „Hozott húsból” kategóriában is, azaz ők már otthon korábban pácolhatják a maguk lőtte vadat, vagy előkészíthetik az egész vaddisznót egybesütéshez.
Az ország egész részéről érkeztek vadászok, baráti társaságok hatvan csapat versengett, és a szigorú zsűrinek bizony okoztak meglehetős fejfájást a különlegesebbnél, különlegesebb étkekkel. Készült itt vad erőlevestől kezdve egybe sült malacig minden finomság, de a Bükkzsérciek vitték el a pálmát. Az emődi pincegazdák főzte, – „sörétes puskán ejett vadmalac, tárkonyos, turos babban” – hamar elfogyott, de a Frikandó Fogadó egyben, nyárson sült malaca sem tartott sokáig.
Fotó: O:L:
A közös vadpörköltből Itt nyárson sül a disznó,
mindenkinek jutott amit a jászapáti Szabó család
kínált
Az emődi pincegazdák A sült vadmalacot
bográcsában már alig házi kenyérrel a jászapáti
maradt kínálnivaló Szabó család kínálta
Vadhoz gyümölcs A szigorú szakmai
mindenkor – a fatálon zsűri