Hozzávalók:
1 kisebb csirke apróléka, 25 dkg vegyes leveszöldség, 15 dkg kifejtett
zöldborsó (vagy mirelit), 3 evőkanál olaj,1 csokor petrezselyemzöld, 1
mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
Levesbetét: nokedli, lágyan apróra szaggatva
Elkészítés:
A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a
felforrósított olajon a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk. Ezután
aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára
vissza nem sül, vagyis elpárolog alóla a víz. Ezután hozzáadjuk a
közben megtisztított és kis kockákra vágott zöldséget. Ismét fedő
nélkül pirítjuk néhány percig, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a
sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét.
Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk és még 5 percig főzzük. Beleszaggatjuk a lágy nokedlit..A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk, és befedve hagyjuk állni 10 percig, csak azután tálaljuk.