2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Társadalmi felelősségvállalás- és környezetvédelmi szoftver a SAS-tól
Társadalmi felelősségvállalás- és környezetvédelmi szoftver a SAS-tól

Társadalmi felelősségvállalás- és környezetvédelmi szoftver a SAS-tól

Társadalmi felelősségvállalás- és környezetvédelmi szoftver a SAS-tól A korszakalkotó üzleti intelligencia alkalmazást egy erősödő globális trend hívta életre: az emberiség harca a fenntartható fejlődésért

BUDAPEST, 2009. május 25. – Az üzleti intelligencia hallatán egészen mostanáig olyan hatékonyságnövelő és versenyképességet elősegítő analitikai eszközökre gondoltunk, amelyeket a kormányzati szektortól az elmúlt hónapokban sokat emlegetett pénzügyi szféráig minden szervezetnél eredményesen alkalmaznak világszerte. A költségcsökkentés és optimalizálás mellett ugyanakkor új kulcsszavak jelentek meg az üzleti világban, amelyek a válság hatására meglepő módon még inkább előtérbe kerültek: a vállalatok társadalmi-, gazdasági és környezeti felelősségvállalása. Ez az új trend hívta életre a SAS legújabb megoldását, a SAS for Sustainability Management rendszert.

A fenntartható fejlődés mára divatos lózungból reális akciótervekké vált. Ennek hátterében főként az a szabályozói megfelelés áll, amely országonként különböző mértékű nyomásként nehezedik a vállalatokra. A SAS legújabb megoldása a környezetvédelmi törekvések ötletszerű megvalósítását váltja fel stratégiai szemléletű, valóban hatásos, szigorúan pontos analitikán alapuló erőfeszítésekkel. Nem csupán statisztikai alapokon nyugvó széndioxid-menedzsment eszközről beszélünk tehát, hanem fejlett üzleti analitikát biztosító rendszerről, amely a gázkibocsátás mellett elemzi a szervezetek energia- és vízgazdálkodását, illetve, hulladékkezelését. A múltbéli adatokra alapozva a SAS segíti a vállalatokat fenntartható fejlődési stratégiájuk kidolgozásában, így azok képessé válnak a komplex környezeti, szociális és gazdasági helyzetekre előremutató válaszokat adni. Ezek a képességek komoly előnyt jelenthetnek, főleg amikor az erőforrások hirtelen korlátozottá válnak.

“A szabályozói oldalról tapasztalt egyre erősebb nyomás – amely idejekorán hazánkat is eléri – arra készteti a vállalatokat, hogy olyan rendszereket vezessenek be társadalmi felelősségvállalásuk (CSR) területén is, amely lehetővé teszi a gyors reagáló képességet, a mérhető eredményeket, a szabályozói megfelelést, valamint az áttekinthetőséget. A takarékosság és az alacsonyabb működési költségek már önmagukban is indokot szolgáltathatnak a SAS for Sustainability Management bevezetésére több hazai szervezetnél is.”-
nyilatkozta Musza István a SAS Institute cégvezetője.

Kiváló példa a fentiekre az Olasz Posta (Gruppo Poste Italiane), amely energiafogyasztását évi 2 százalékkal, széndioxid kibocsátását pedig 7 százalékkal csökkentette. A SAS megoldást használó Posta jelenleg 250 létesítményében elemzi az energiafogyasztás hatékonyságát.
Egy másik esetben az Észak-Karolinai Chapel Hill Egyetem (University of North Carolina at Chapel Hill) a SAS JMP® statisztikai felfedező szoftverét alkalmazza, hogy megbecsülje az egyetem ökológiai lábnyomát. Az energiahatékonyságra fókuszálva az üvegházhatású gázok kibocsátásáért felelős menedzser olyan fejlesztéseket javasol, amelyek pénzt, elektromosságot és kibocsátást takarítanak meg- azzal a céllal, hogy klímasemlegessé váljon a szervezet.

A SAS maga is figyelmet fordít a környezettudatosságra: A közlemúltban fenntarthatósági riportot adott ki, amelyből megtudhattuk, hogy a vállalat azon túl, hogy saját fenntarthatósági eszközeit maga is bevezette, olyan projektekkel is bizonyítja környezetvédelmi elkötelezettségét, amilyen a tavaly átadott észak-karolinai napenergia telep. Az öt hektáron fekvő, egy megawatt teljesítményű létesítményt a Progress Energy Carolinas és a SunPower Corporation cégekkel együttműködve hozta létre. A SAS napelemtáblája, amely a legnagyobb ilyen típusú eszköz az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén, a legjelentősebb naperőmű-beruházás a Progress Energy szolgáltatási területén az észak-karolinai energiatörvények 2007-es életbe lépése óta.

A SAS-ról
A SAS üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója, valamint a legnagyobb független üzletiintelligencia-fejlesztő. A vállalati intelligencia platformra épülő innovatív üzleti alkalmazások révén a SAS 45.000 vállalat számára nyújt támogatást a teljesítmény növeléséhez és a jobb döntések gyorsabb meghozatalához. 1976 óta a SAS világszerte a THE POWER TO KNOW®-t, vagyis a tudás hatalmát nyújtja ügyfeleinek.
A SAS és a SAS Institute minden más termékének és szolgáltatásának a neve védjegy, illetve az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban működő SAS Institute Inc. bejegyzett védjegyei. Az ® szimbólum az USA-ban történt bejegyzést jelöli. Más márkákat és termékneveket az adott országban tartják nyilván védjegyként.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek