2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Tanévzáró kerti ünnepség az egyetemen
Tanévzáró kerti ünnepség az egyetemen

Tanévzáró kerti ünnepség az egyetemen

Tanévzáró kerti ünnepség az egyetemen A hagyományokhoz híven az idén is könnyed hangulatú  kerti ünnepségen búcsúztak el egymástól a nyári időszakra a Miskolci Egyetem oktatói és vezetői június 26-án este. Az idei tanévzáró parti különlegessége, hogy most először adták át a Miskolci Egyetem Kiemelt Támogatója elismeréseket.

Az egyetem díszudvarába várták kedden este az ünnepség résztvevőit, az intézmény oktatóit és meghívott vendégeit, valamint támogatóit, hogy könnyed hangulatban értékeljék a már hivatalosan is lezárult 2006/2007-es tanévet.

Sikerekről számolt be az egybegyűltek előtt dr. Patkó Gyula rektor, hiszen, mint utalt rá, erősödtek a Miskolci Egyetem pozíciói a felsőoktatási versenyben, amit nemzetközi és hazai kutatási sikerek is fémjeleznek. – Szélesedtek az intézmény nemzetközi kapcsolatai, eredményesen kezdte meg az egyetem az átállást az új, úgynevezett bolognai képzési rendszerre. Stratégia-alkotása során az egyetem elérte, hogy a régió felsőoktatási stratégiai szövetségeinek meghatározó szereplője legyen – hangsúlyozta a rektor.

Hozzátette ugyanakkor, hogy mindebben egyre nagyobb szerepet kapnak a külső partnerek is, akik pénzbeli támogatással, szakmai szolgáltatások iránti igényükkel, kutatási megbízással vagy más adományokkal segítik munkájukat. A Miskolci Egyetem vezetése ezért – értékelve a külső támogatók egyetemi célokat segítő tevékenységét – úgy döntött, hogy az intézmény teljes nyilvánossága előtt köszönetet mond, és jelképes elismerést nyújt át a tanévben kiemelkedő támogatást nyújtó gazdasági társaságoknak, szervezeteknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek.

Az elismerő  oklevelek átadásával két kategóriában ismerték el a támogatók munkáját. Az elismerés formája egy oklevél, melyben méltatás szerepel, valamint a Laczák Géza képzőművész által készített alkotás, mely a tudás végeláthatatlan tárházát szimbolizálja.

Az egyetemi szintű kiemelt támogatók oklevelét az alap- és szakirányú továbbképzést igen magas színvonalon segítő, hosszú időn át tartó támogatói tevékenységéért, az infrastruktúra, az innovációs potenciál fejlesztéséért kifejtett tevékenységéért, a szakmai fórumok és hallgatói rendezvények támogatásáért adta át dr. Patkó Gyula. Az egyetemi szintű „Kiemelt Támogatói Díj” elismerésben Miskolc Megyei Jogú Város, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. és a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. részesült.

A karok előterjesztése alapján odaítélt „Kiemelt Támogatói Díj” elismeréseket is az egyetemi képzési rendszer támogatása, a hallgatók gyakorlati képzési feltételeinek biztosítása, az oktatás és kutatási infrastruktúra fejlesztése, hallgatói hagyományápolás támogatása érdekében kifejtett tevékenységért adták át. Az elismeréseket a Magyar Bányászati Szövetség, a Magyar Gázipari Egyesülés, a MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedő Zrt., a DUNAFERR Lőrinci Hengermű Kft., az Electrolux Lehel Kft., a Lear Corporation Hungary Kft., a BUDAPEST BANK Nyrt. Miskolci Fiókja, az ERSTE BANK Hungary Nyrt., az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség, a ZF Hungária Kft., az ÁNTSZ Regionális Intézete, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint Sárospatak Város Önkormányzata kapta.

 
Tanévzáró kerti ünnepség az egyetemen   Tanévzáró kerti ünnepség az egyetemen

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp