2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Százmilliós beruházás az ózdi idősek otthonában

Százmilliós beruházás az ózdi idősek otthonában

Épületkorszerűsítés, akadálymentesítés és szolgáltatásfejlesztés szerepel abban a 142 millió pályázatban, amelynek kivitelezési munkálatai zajlanak az ózdi idősek otthonában.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat kezelésében álló intézményben befejeződött a nyílászárók cseréje és elkezdődött a belső átalakítás. A beruházást ma megtekintette dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, aki elmondta: Borsodra jellemző a családok szétszakadása, ami a fiatalok elköltözését jelenti. Ennek oka, hogy nincs meg a megfelelő megtartó erő. A megyében 240 ezerre tehető az 50 év fölöttiek száma, akik közül egyre többen szorulnak támogatásra. Ezt az igényt igyekeznek kielégíteni az idősek és sérült emberek részére fenntartott szociális- és idősotthonok. Az elnök kitért a nehéz anyagi lehetőségekre is, hiszen a kormány az egészségügyben szűkre szabta a kvótákat. Hozzátette: a közelmúltban Sajószentpéteren és Encsen új intézményt avattak, Borsodivánkán és Ricsén pedig az ózdihoz hasonló nagyságrendű fejlesztés zajlott le. A családok helyzete miatt viszont a jelenleginél több szociális intézményre lenne szükség.

Riz Gábor megyei tanácsnok, az 5.-ös számú választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjelöltje kifejtette: Ózd térségében a lakosság 35-40 százaléka időskorú, mivel kevés a munkahely és a fiatalok elvándorolnak. Bízik benne, hogy a távolabbi jövőben új munkahelyek létesülnek errefelé, és a szülők iránti gondoskodás is növekszik. Ózd város költségvetése az utóbbi évek beruházásai miatt túlfeszített, ezért nem tudná működtetni a megyei önkormányzatnak átadott intézményeket, ám a mostani példa mutatja: pályázati forrásból szép fejlesztéseket lehet végrehajtani és javítható a környezet minősége is.

A z otthon igazgatója, Kovácsné Zsámba Erika kijelentette: a nyílászárók cseréje befejeződött, és a belső építészek vették át a terepet. Akadálymentessé válik az épület, így a bentlakók az intézmény minden pontjára el tudnak majd jutni. Magas tető kerül az épületre, de lesz fűtéskorszerűsítés és a bútorok nagy részét is kicserélik. Minden szinten lesz internet hozzáférés, ami tovább javít a komfortfokozaton és segíti a családtagokkal való kapcsolattartást is.

 

Kovács I.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp