2021. 06. 22. kedd

Paulina
1 EUR 355 HUF
1 GBP 415 HUF

Őszi iskolai szünetre ajánljuk!

Barangolás az észak-olasz tóvidéken

2010. november 2-6 (5 nap/4 éjszaka) 1.nap Indulás-Padova
Elutazás a kora reggeli órákban. Utazás a Garda tó közelében található szálláshelyre. Útközben egy rövid belvárosi séta erejéig megálló Szent Antal városában, Padovában (Prato della Valle tér, Szt.Antal Bazilika).
2.nap: Garda tó-Bardolino-Malcesine-Monte Baldo
Reggeli a szállodában, majd a napot a Garda tó környékén töltjük. Rövid séta a tó déli csücskében fekvő Sirmione hangulatos óvárosában. A tóra mélyen benyúló földnyelv végében fekvő kisvárosban megtekintjük a Scaligeri család várkastélyát, majd továbbutazunk Bardolinóba, ahol az Olivaolaj vagy a Borászati Múzeumot nézzük meg, mely után bort kóstolhatunk, valamint olivaolajat és finom bort vásárolhatunk. Majd Malcesine középkori hangulatú kisvárosába érkezünk. Rövid belvárosi sétát teszünk a falakkal körülölelt festői kisvárosban, majd felvonóval felmegyünk a Monte Baldo csúcsára, ahonnan megörökíthetjük a Garda tóra nyíló fantasztikus kilátást. Szállás.
3.nap.:LagoMaggiore–Milánó
Búcsút veszünk Piemonte tartománytól és Lombardia felfedezésére indulunk. Olaszország második legnagyobb tavához a festői Lago Maggiore-hoz látogatunk. Stresa elegáns üdülővárosában hajóra szállunk, hogy a tó ékköveit, a Borromei szigeteket bebarangoljuk. Először Isola Bella szigetére látogatunk, ahol a XVII.századi olasz kertépítészet remekművében gyönyörködhetünk. A különlegesen szép teraszos park és a kastély dísztermeinek megtekintése után, az Isola dei Pescatori-ra látogatunk. Szabadidő az ősi kis halászfaluban, majd visszautazás Stresa-ba. Folytatjuk utunkat Lombardia fővárosába Milánóba, de útközben még rövid látogatást teszünk Arona közelében, ahol megtekintjük Borromeo Szent Károlyt ábrázoló, 1624-ben felállított 23 m magas réz-óriásszobrot , mely a New Yorki Szabadságszobor megépítéséig a legnagyobb belülről bejárható szobor volt. Délután városnézés a divat fővárosaként is elhíresült Milánóban. Séta a belvárosban, a dóm megtekintése, majd szabad program. Szálláshely elfoglalása Milánó közelében az esti órákban.
4.nap: Como-Tremezzo-Lugano
Reggeli a szállodában, majd az Alpok lábánál fekvő Como városába látogatunk.  Látogatás az óvárosban, ahol megnézzük a városházát és a dómot, az operaház reneszánsz épületét, a XII századból megmaradt Szent Fedele katedrálist.A szűk utcácskákban sétálva gyönyörködhetünk a város csodás műemlékeiben és a számtalan elegáns, színes kis üzlet kirakatában, melyek a régió jellegzetes selyem termékeivel csábítják a látogatókat. Városnézésünk után irány a kikötőbe, hogy az y alakú tó felfedezésére induljunk.(Hajójegy: 20 EUR/fő) Sétahajózásunk során gyönyörködhetünk a part mentén meghúzódó festői villa épületekben, melyek ma színészek, divattervezők magánrezidenciái. A tó egyik legszebb kastélya a Tremezzo városában található XVIII. századi Villa Carlotta. A gazdag gyűjtemény és a park megtekintése után továbbutazunk Svájc egyik legszebb városába, a teraszos fekvéséről , gyönyörű parkjairól ismert festői Lugano-ba. Séta  a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú városban. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.
5.nap:Vicenza-érkezés
Reggeli után utazás Vicenza-ba. (Piazza Matteotti, Bazilika stb.) Hazautazás rövid pihenőkkel,  érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

Szállás: hotel**/*** 2-3 ágyas zuhanyos/WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió
Részvételi díj: 70.700.- Ft/fő + BBP biztosítás

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum