2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Utazás
 • »
 • Elfogytak a szálláshelyek az ünnepi hosszú hétvégére a legnépszerűbb településeken – Szallas.hu Sajtóközlemény
Több vendég volt a szálláshelyeken

Elfogytak a szálláshelyek az ünnepi hosszú hétvégére a legnépszerűbb településeken – Szallas.hu Sajtóközlemény

Tarolhat a főváros augusztus 20-án

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest a hosszú hétvége sztárjai

 Feltámad Budapest: Siófok és Hajdúszoboszló után a fővárosba foglalt szállást a legtöbb vendég az államalapítás ünnepének idejére a Szallas.hu adatai szerint. Az átlagos foglalási hossz 3 éjszaka és átlagosan 10 ezer forintot fizetünk éjszakánként egy főre. Biztosra mentünk: a nyárzáró hosszú hétvégét átlagosan 2 hónappal előre lefoglaltuk.

Egyre népszerűbb választás a főváros is a magyar vendégek körében, az augusztus huszadikai hosszú hétvégén például a harmadik helyen végzett Budapest a Szallas.hu foglalási darabszámait összesítő ranglistáján. Csak Siófok és Hajdúszoboszló előzték meg. Ugyanakkor a napi bejövő foglalásokat már vezeti: a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra.

„A magasabb ár sem szegte a szállásfoglalók kedvét – ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. Míg a Balatonon egy főnek az ünnepi hétvégén átlagosan 12 ezer forintba, a fővárosban és térségében 11 forintba kerül egy éjszaka, addig országos viszonylatban 10 ezer forintos költséget jelent.” A szakember azt is hozzátette, hogy a fővárosban átlagosan 16 százalékkal, a Balatonon és országosan pedig körülbelül 9 százalékkal drágultak meg a szállásárak éjszakánként egy fő részére tavalyhoz képest.

Átlagosan 3 éjszakát töltenek el idegenben a vendégek, és 3 főre foglalnak szállást. Hajszálnyival ugyan, de az apartmanok kerekedtek felül a szállástípusok közül, a vendégek harmada választotta. Hotelben a turisták 27 százaléka hajtja majd álomra fejét. Minden ötödik foglalás vendégházba szól, panzióban pedig a kirándulók 15 százaléka piheni ki fáradalmait. Wellness-szállásra minden ötödik vendég voksolt. Előrelátóak voltak a vendégek, átlagosan 2 hónapra előre leadták már a foglalásokat. „Ebből az látszik, hogy tavalyhoz képest jóval bátrabban terveztek az utazók, hiszen 2020-ban 49 nap volt a foglalási időkapu” – mondta Trepess Beatrix.

Régiós szinten tarolt a Balaton, a hosszú hétvégi foglalások harmada ide szól. Észak-Magyarország (15,7%), Nyugat-Dunántúl (10,8%) és Észak-Alföld (10,7) települései iránt is fokozott az érdeklődés. A dobogón kimagasló városok mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán.

Teltházas szállások, színes programok

A Balatonon a Szallas.hu 4660 partnere közül már csak 48 szabad találat van, Siófokon például csak 6 darab. Hajdúszoboszló 637 szállása közül csak 2 elérhető. Eger 420 szálláslehetőségéből már csak 4 vár gazdára. „Bár már jelentősen leszűkült a foglalható kínálatunk, aki az utolsó pillanatra időzített, még azért találhat szállást” – tette hozzá a PR-menedzser. Lesz, ahol tűzijátékkal, bűvész show-val, pezsgős reggelivel, kézműves programokkal, grill vacsorával vagy koktél partival várják a vendégeket.

Toplisták, rangsorok

A legnépszerűbb belföldi úti célok az augusztus 20-ai hosszú hétvégén 2021-ben (zárójelben a 2020-as helyezésük)

 1. Siófok (1.)
 2. Hajdúszoboszló (2.)
 3. Budapest (4.)
 4. Eger (3.)
 5. Hévíz (5.)
 6. Balatonfüred (6.)
 7. Gyula (7.)
 8. Zalakaros (9.)
 9. Szeged (8.)
 10. Pécs ( -, tavaly Debrecen volt a 10.)

A foglalások megoszlása a legnépszerűbb régiók között az augusztus 20-ai hosszú hétvégén 2021-ben:

 1. Balaton: 30,8%
 2. Észak-Magyarország: 15,7%
 3. Nyugat-Dunántúl: 10,8%
 4. Észak-Alföld: 10,8%
 5. Dél-Alföld: 9,5%
 6. Budapest és vonzáskörzete: 8,3%
 7. Dél-Dunántúl: 7,2%
 8. Közép-Dunántúl: 4,8%
 9. Tisza-tó: 2%

A foglalások megoszlása szállástípusonként az augusztus 20-ai hosszú hétvégén 2021-ben:

 1. Apartman: 30,3%
 2. Hotel: 27,5%
 3. Vendégház: 20,2%
 4. Panzió: 15,3%
 5. Egyéb: 6,7%

Áremelés Ft/fő/éj százalékos változása:

 • Budapest: +16%
 • Balaton: +9%
 • országosan: +9%

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum