2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

Valóban megbízhatóak az okosórák?

Az aktivitásmérők és okosórák rohamosan terjednek napjainkban, hiszen robbanásszerűen fejlődnek hozzájuk a különböző appok. 

 

Sokan az egészségük érdekében szerzik be ezeket a csuklóra rögzíthető kütyüket, hiszen már az alapdarabok is képesek lépésszámlálásra vagy éppen a pulzusszám mérésére.

 

Melyikre érdemes beruháznod?

 

Erre a kérdésre leginkább az életmódod a válasz, illetve az ár is meghatározó lehet, minden esetre a hellowatch.hu aktivitásmérő és okosóra készletéből bőven tudsz majd válogatni. Okosórák esetén egyszerűen kezelheted az értesítéseidet, fizethetsz vele, vagy pedig monitorozhatod a napi mozgásodat.

 

Ezzel szemben az aktivitásmérők inkább a sportoláshoz és aktív életmódhoz lettek kifejlesztve, amelyekben személyre szabottan állíthatod be azt, amire igazán kíváncsi vagy. Számláld a lépteid, kövesd nyomon a bevitt kalóriákat, csekkold a pulzusod edzés előtt és után, vagy csak szimplán tekintsd át az alvási ritmusod.

 

Általános vagy pontos adatokra van szükséged?

 

A mindennapi tevékenységed utánkövetéséhez nem szükséges tudnod, hogy 100 lépéssel többet vagy kevesebbet tettél meg. Viszont az elégetett kalóriák szempontjából igenis fontosak a pontos adatok, hiszen így lesz hiteles a visszajelzés. Ezek a funkciók már alapvetően szerepelnek az eszköztárban, és általános információval szolgálnak.

 

A beépített GPS szintén elengedhetetlen funkció, hiszen enélkül nem trekkel az okosóra, ha nincs veled a telefonod. Így csak egy körülbelüli értéket fogsz kapni, amelyet a lépésszámod alapján kalkulál majd ki az eszközöd.

 

A pontosabb adatok elérése érdekében már az első beüzemelésnél állítsd be rendesen a kütyüd. Minél valósabb adatokat adsz meg magadról (magasság, testsúly, lépéshossz), annál biztosabb eredménnyel szolgál majd az eszközöd.

 

Miben segíthetnek még a sporton kívül?

 

Gyakorlatilag mindenben segítségedre lehet egy minőségi és vízálló okosóra, amelyet bárhová könnyedén magaddal vihetsz. A naptár applikáció összeszedi neked a napi teendőidet, amelyről összegzést kapsz reggel és este. A kommunikációs tevékenységek kezelése gyerekjáték, hiszen az értesítések jól olvashatók a nem is annyira kicsi kijelzőn.

 

Az alvásminőséget is elég részletesen képesek érzékelni, a komolyabb okosórák az alvás fázisait elkülönítve mutatják meg hogyan és mennyit aludtál. Ilyen tekintetben átverni is egyre nehezebb őket, hiszen ha felkelsz, de még kicsit ágyban maradsz is tudni fogja, hogy ébren vagy. Amíg az igazak álmát alszod lecsendesíti az összes értesítést, amelyeket reggel fog felsorakoztatni számodra.

 

A stresszmérő funkció is hasznos lehet a hétköznapokban, ami a pulzusmérővel áll kapcsolatban. Ez pozitívumként és negatívumként is hathat rád egyszerre, hiszen van, aki még jobban felhúzza magát azon, ha stresszesnek érzékeli az eszköze, míg mások inkább megnyugszanak tőle, hogy nincs miért izgulniuk./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek