2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Stretchfólia, a csomagolás ásza

A stretchfólia a csomagolástechnika egyik alapanyaga. A körbefóliázott raklapok jól tartanak, stabilak, biztonságosan szállíthatók, így a kereskedő, a logisztika és a vevő is elégedetten szállhat ki az üzletből egy vásárlási akció után. A logisztika érdeme elsősorban, ha a termék sérülésmentesen érkezik a rendeltetési helyére, ezért ha ő csomagol, minden bizonnyal a legjobb stretchfóliát választja.

Az egységrakatok kialakítása és rögzítése során a stretchfólia a leggazdaságosabb módszer, mind a költséget, mind az energiafelhasználást tekintve. Megvédi a terméket a nedvességtől, a felületi sérüléstől és az egyéb szennyeződésektől. Jó szolgálatot tesz költözéskor is, amikor például a bútorok felületi védelme a cél. A csomagolástechnológia megkülönbözteti a kézi, a gépi és az élelmiszeripari stretchfóliát.

Stretchfólia

A leggyakrabban a 23 mikronos kézi stretchfóliát használjuk a csomagolástechnikában. Ez nagy szakítószilárdságú, jól nyúlik, rátapad, mintegy rázsugorodik a becsomagolt termékekre, amik így biztonságosan szállíthatók még a magyar közutakon is. A viccet félretéve, a fólia elsődleges feladata a stabil tartás, a borulástól való védelem. Hiszen például egy repülőtéri depózás során több fázison, több raktáron átmegy a raklap, több gép fogja meg, nem beszélve a repülés okozta erőhatásokról.

A 4 kg-os kézi verzió könnyen kezelhető, a csomagolást végző számára kényelmes és pontos munkát biztosít. A dolgozó feladata, hogy lelkiismeretesen rögzítse a rakományt, így a megfelelő eszközöket kell a kezébe adni. Túl nagy tekerccsel nem bírnak el, míg a túl kicsit sokszor kell cserélni, ami nem éppen időtakarékos.

A stretchfólia alkalmazása

Nemcsak raklapos termékeknél lehet a fóliát alkalmazni. Bármilyen terméket be lehet vele csomagolni. Legyen szó televízióról, mobiltelefonról, bármiről, egy ilyen védőcsomagolás a vásárló felé is szép gesztus, hiszen azt sugallja, hogy az eladó számára is fontos, hogy kifogástalan terméket küldjön.

Színes fóliákkal pedig a biztonságot növelhetjük. Egy fekete vagy fehér fóliával bevont doboz elrejti a kíváncsi szemek elől a terméket, így kisebb az esélye az illetéktelen érdeklődésnek. Különösen fontos a diszkréció bizonyos termékcsoportoknál. Egyes étrend-kiegészítők, erotikus webshopok termékei rendszerint fekete fóliában érkeznek.

Érdekes például az egyedi színű stretchfóliák lélektana. A biztonság szempontjából ugyan jó a víztiszta és a fekete is, de a repülőtéri szarkák, egyes erre szakosodott bűnözői csoportok ugyanúgy hozzájuthatnak ezekhez az általános színekhez. A megdézsmált csomagot szépen át lehet fóliázni. Azonban egy egyedi színű fóliával már baj van, azt nem éri meg kibontani, hiszen a sérülés nyilvánvaló lesz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum