2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF

Újabb fejlesztés a Miskolci Autista Alapítványnál

Fűtéskorszerűsítéssel folytatódott a fejlesztések sora a Miskolci Autista Alapítvány Családi Otthonában. Majd 4,7 millió forintot nyert a szerveződés a meglévő rendszer felújítására és környezete biztonságosabbá tételére, valamint a pénzből a lakószobák és közösségi terek bútorzatát is kicserélték.

Majd harminc évig volt használatban a korábbi fűtésrendszer, amely már nem volt felújítható. A radiátorszelepek folytak, a hiányzó fűtőtestek hegyes szelepvégei balesetveszélyesek voltak. A vizesblokkokban a fűtéscsövek erősen korrodáltak. Ha némely csőszakaszon szivárgás, folyás mutatkozott, le kellett állítani a fűtést az egész épületben, mert a hiányzó csapok miatt a rendszer nem volt szakaszolható. Ilyenkor előfordult, hogy napokig kiesett a fűtés, a minimális hőmérsékletet csak olajradiátorok beüzemelésével biztosíthatták az épületben. Az elöregedett szerkezetegyüttes e mellett folyamatos vizesedést okozott, ami károsodással járt a lakószobákban, tornateremben, így a parketták felázását, a födém korhadását, beázásokat és penészedést okozott.

 

A projekt finanszírozása lehetővé tette a vizesblokkok legkorrodáltabb fűtéscsöveinek, tönkrement radiátorszelepeinek cseréjét. A hőfokszabályzós szerkezetek már biztosítják a hőmérséklet egyedi  beállítását és a javítások ezentúl elvégezhetők a teljes rendszer kiiktatása nélkül is. Több mint hatvan radiátor van az épületben, ezek egyharmada újult meg.

A folyamatos forráshiány miatt, a lakószobák elhasznált berendezései is csak időnként adományokból újultak meg, teljes cserére rég nem volt lehetőség. A pályázatból most erre is futotta. Tíz ágyat, tíz szekrényt és ülőgarnitúrát is kaptak a lakóotthon fiataljai.

A tervek között szerepel a következő időszakban a gázkazán cseréje, illetve napelemek felszerelése a fűtésköltség csökkentése érdekében. A MAA keresi a pályázati forrásokat a további korszerűsítésre.

A Családi Otthonban ötven gondozott él autizmussal, illetve más szellemi, vagy testi fogyatékossággal. Fontos számukra a lakókörnyezet biztonsága, a téli fűtési szezonban az egyenletes meleg, a megfellelő higiénia. Ennek érdekében sürgető a folyamatos megújulás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum